Ekipe gradskog Zelenila na terenu

Autor:

Ekipe gradskog Zelenila proteklih nekoliko dana intenzivno su radile na održavanju javnih zelenih površina u Glavnom gradu.

Ekipe gradskog Zelenila na terenu Foto: Mondo/Goran Sivački

"Najobiniji radovi obavljeni su na košenju trave i grabuljanju na sljedećim saobraćajnicama: Bulevar Josipa Broza, put Radomira Ivanovića, Bulevar Georgija Žukova, putni pravac Podgorica-Petrovac, Ulica Luke Boljevića, porostor oko MZ „Donja Gorica“, Ulica Rista Stijovića, Bulevar Ivana Crnojevića, Bulevar Mihaila Lalića, Tološka šuma, Putni pravac Podgorica-Petrovac, prostor oko zgrade Ministarstva prosvjete, prostor oko KIC-a „Budo Tomović“, Ulica Marka Miljanova, Ulica Bratstva i jedinstva, Bulevar Svetog Petra Cetinjskog i Ivanov park", saopšteno je iz DOO Zelenilo.

Jedna od ekipa Zelenila bila je angažovana za sadnju biljnog materijala na Ćemovskom polju i u Ulici. Bratstva i jedinstva, dok je druga zasadila setonsko cvijeće u Njegoševoj ulici (prostor oko zgrade Glavnog grada) i Njegoševom parku.

"Posebna ekipa Zelenila orezivala je žbunje i živu ogradu u Ulici Marka Miljanova, Ulici Bratstva i jedinstva i na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog. Podizanje i formiranje krošnje vršeno je na Bulevaru Mitra Bakića, dok je na bulevaru V Proleterske (kružni-tok) rađeno na plijevljenju žbunja i perena. Redovno su sprovođene aktivnosti čišćenje i održavanja gradskih parkova", poručuju iz Zelenila.

Sve vijesti