Čelična konstrukcija na krovu Gradskog pozorišta

Autor:

Postavljena je čelična konstrukcija na krovu podgoričkog Gradskog pozorišta i trenutno se vrši njeno pričvršćivanje i spajanje profila.

0
A- A A+

gradilište, radnici, građevina, zatvor, izgradnja Foto: Mondo/ Goran Sivački

  Uporedo se radi na razvođenju instalacija hidrotehnike, termotehnike, jake i slabe struje, kao i malterisanju zidova i ugradnji bravarije.

“Za uređenje i opremanje enterijera biće raspisani tenderi za odabir najpovoljnijih izvođača. Takođe, biće raspisan i posebni tender za scensku tehniku. Radovi na teku po planu, a očekuje se da sve biti gotovo do novembra ove godine”, saopšteno je iz Glavnog grada.

Na neto površini od 3.560 kvadratnih metara predviđene su podzemne etaže, prizemlje i tri sprata. U objektu će biti dvije scene glavna će imati ukupno 250 mjesta, od čega 198 u parteru, sa dva mjesta za osobe sa invaliditetom i 53 na galeriji.

“Mala scena, sa 146 mjesta biće smještena u podrumskoj etaži i raspolagaće sa 132 mjesta u parteru i 16 na galeriji. Buduća zgrada gradskog pozorišta imati sve sadržaje koji su neophodni za rad savremenog teatra, a radovi na izgradnji teku planiranom dinamikom”, saopšteno je iz Glavnog grada.

Vrijednost radova na izgradnji Gradskog pozorišta iznosi 3.905.450 eura, bez scenske tehnike i opreme, koje će biti predmet posebnog tendera, čija je priprema u toku. Ukupna vrijednost radova će iznositi oko šest miliona eura, a sredstva za izgradnju i opremanje obezbijeđena  su u budžetu Glavnog grada.

Sve vijesti