Ovo treba da uradite za sebe svakog dana

Autor:

Male promene u dnevnoj rutini koje će učiniti da budete srećniji i živite bolje.

1
A- A A+

Na prvi pogled, može delovati komplikovano da sve vreme vodite računa o zdravlju. Ionako imate previše posla, zar ne? S druge strane, svi mi zaslužujemo da se osećamo lepo. Pa, postoji nekoliko načina da spojite lepo i korisno. Evo šta bi trebalo da uradite za sebe svakog dana, da biste se osećali bolje i bili zdraviji, samim tim.

Nađite načina da tokom dana napravite koji korak više.

Ne morate ciljano ići u šetnju, ali idite peške umesto liftom recimo. Budite aktivni koliko god je moguće. Ionako sedite previše.

Isključite se na pola sata u toku dana.

Bez mejlova, bez mobilnog telefona. Sedite na terasi ili u parku, čitajte knjigu. Gledajte ljude kako prolaze. Samo ne proveravajte poruke i društvene mreže tokom tih pola sata.

Spavajte.

Nađite načina da sebi obezbedite miran i neometan san. To je jedna od retkih stvari u životu kojoj treba da težite po svaku cenu.

Pijte vodu.

Većina ljudi u toku dana ne unosi dovoljno tečnosti. Kafa se ne računa. Voda vam pomaže da imate lep ten, da se oslobodite toksina, važna je za dobro varenje… Pijte vodu. Ne kafu, ne sokove… dobru staru vodu.

Udahnite koji put duboko, pre nego što pogledate telefon i proverite mejlove.

Ne zato što vas čeka nešto neprijatno, nego zato što telefon i mejlove proveravate svaki čas, pa je to dobar način da vam pređe u naviku da povremeno tridesetak sekundi duboko dišete.

Nosite odeću koju volite.

Ne ono što je u modi, ne ono što bi "trebalo da" nosite, nego ono što volite. I u čemu se osećate fantastično.

Uključite šporet. Ili rernu.

Kuvanje je super način da se opustite. Uz to, domaća hrana uvek je bolja i zdravija varijanta od nečega što ćete kupiti i pojesti usput.

Birajte zdrave namirnice.

Pokušajte da sebi priredite bar jedan zdrav obrok u toku dana, za koji ćete pažljivo odabrati namirnice. Ne morate provesti sate u kuhinji da biste to izveli. I salata se računa.

Osluškujte svoje potrebe.

Ako želite da budete sami, poklonite sebi sat uživanja u tišini. Ako vam se čita… noću… ne obazirite se na ukućane koji viču "pametnije bi ti bilo da spavaš".

Sačuvajte integritet. Po svaku cenu.

Kažite šta mislite i kako se osećate uvek. Čak i ako će to možda povrediti druge. Ako ne kažete… bićete povređeni vi sami.

Osam načina da budete srećniji - ODMAH

Dva puta do sreće

Tagovi:
Sve vijesti