Palmer: Održani su demokratski izbori

Autor:

U Crnoj Gori su održani demokratski izbori, a pobjeda Mila Đukanovića je rezultat slobodno izražene volje građana na biračkim mjestima, ocijenio je vršilac dužnosti zamjenika pomoćnika američkog državnog sekretara, Metju Palmer.

Palmer: Održani su demokratski izbori Foto: MONDO/Nikoleta Vukčević

Sjedinjene Američke Države (SAD), kako je za Glas Amerike rekao Palmer, čestitaju Crnoj Gori na održavanju demokratskih izbora, prenosi Pobjeda.

“Radujemo se saradnji sa novoizabranim predsjednikom Đukanovićem i vladom na zajedničkim prioritetima. Što je najvažnije, želimo da pomognemo Crnoj Gori da napreduje ka članstvu u Evropskoj uniji”, rekao je Palmer.

On je dodao da je Crna Gora prešla dug put, ali ima još dosta posla.

Novoizabrani crnogorski predsjednik je na vlasti, sa prekidima, gotovo 30 godina. Na pitanje šta to znači za demokratiju u Crnoj Gori, Palmer je odgovorio da Vašington ima puno povjerenja u crnogorsku demokratiju i integritet demokratskog sistema.

“Ovo je rezultat slobodno izražene volje crnogorskih građana na biračkim mjestima. Poštujemo ishod i sarađivaćemo sa novoizabranim predstavnicima crnogorskog naroda na ispunjavanju zajedničkih prioriteta”, kazao je Palmer.

Sve vijesti