U rekonstrukciju magistrala uloženo 107 miliona

Autor:

U Crnoj Gori će do početka turističke sezone biti završeni radovi na nekoliko puteva, a u rekonstukciju saobraćajnica uloženo je 107 miliona eura, kazao je direktor Direkcije za saobraćaj Savo Parača.

0
A- A A+

novac, evri, evro, pare, novcanice, novčanice, novčanica Foto: MONDO - Mario Milojević

On je Pobjedi rekao da će do početka turističke sezone biće završeni radovi na putevima Cetinje – Budva, rekonstrukcija saobraćajnica Cetinje – Njeguši, Petrovići – Vraćenovići, Crkvice – Vrulja i izgrađena treća traka Lepenac.

Parača je naveo da će se radovi na ostalim projektima raditi uobičajenom dinamikom shodno potpisanim ugovorima.

Prema njegovim riječima, kroz Program redovnog i investicionog održavanja pokušavaju puteve dovesti na zadovoljavajući nivo naročito za period ljetnje turističke sezone.

On smatra da crnogorski magistralni putevi po kvalitetu ne zaostaju za regionalnim.

"Kvalitet naših magistrala je na nivou kao i kod naših komšija, dok ka evropskim standardima i evropskim putevima težimo", kazao je Parača.

On je podsjetio da je u tom cilju 2014. godine u Direkciji za saobraćaj urađen program rekonstrukcije magistralnih puteva koji obuhvata 24 dionice sa oko 220 km dužine magistralne putne mreže.

Parača je dodao da je ovaj program podržala Evropska banka za obnovu i razvoj i Evropska investiciona banke sa po 40 miliona eura, dok je 40 miliona obezbijeđeno iz domaćih sredstava.

"Sa realizacijom se otpočelo 2015. godine i ona će biti završena do kraja 2020. godine. Po završetku Crna Gora će dobiti 220 km najmodernijih po najvećim standardima urađenih magistralnih puteva", poručio je Parača.

Sve vijesti