Lebron prvi put IKAD počeo sa 0:1: "Pamtite 2016?"

Autor:

"Poslednji sam koga bi trebalo da pitate za to", kaže "The King" posle poraza od Indijane,

Plej-of je u Klivlendu počeo iznenađenjem.

Indijana je na gostovanju pobedila Kavse i nanela Lebronu Džejmsu prvi poraz u karijeri u prvoj rundi doigravanja.

Posle utakmice, u kojoj je postigao 24 poena uz 12 asistencija i 10 skokova, najbolji igrač Klivlenda podsetio je na to šta je sve prošao u karijeri i da mu zato ne bi trebalo previše naglašavati da gubi od Pejsersa.

"Uvek sam bio pribran u plej-ofu. Sada gubim 0:1, a ne zaboravljajte da sam gubio 3:1 u finalu. Tako da sam poslednji čovek koga bi trebalo pitati o tome kako će se osećati narednih nekoliko dana", rekao je Lebron i podsetio na čuveno NBA finale protiv Golden Stejta 2016. godine, u kojem je doneo svom gradu prvu titulu posle velikog preokreta.

Komentarišući poraz protiv Indijane, Lebron je rekao da je to bilo "grubo buđenje" za neke od njegovih saigrača, koji su stekli svest o tome kako je igrati za ekipu koja ima "metu na leđima".

"Neki su prvi put nastupili u ovakvom okruženju. Pitate me uvek da li ima nešto što mogu da im kažem o plej-ofu. Slušajte, iskustvo je najbolji učitelj i danas su ga stekli. Mislim da će svi biti mnogo mirniji i mnogo precizniji. Videćemo šta će uraditi", dodao je Džejms.

Interesantno je da Lebron nije doživeo poraz u prvim rundama plej-ofa još od 2012. godine, kada su njegov Majami pobedili Njujork Niksi. U međuvremenu je ostvario čak 21 uzastopnu pobedu u ovoj fazi.

Tagovi:
Sve vijesti