Nikolić za MONDO: Mogu da pričaju šta god hoće…

Autor:

Centar šampiona ABA lige, Zoran Nikolić, nakon velikog slavlja u Sportskom centru Morača za naš portal o tituli, slavlju, Evroligi…

Nikolić za MONDO: Mogu da pričaju šta god hoće… Foto: MONDO/Nikoleta Vukčević Zoran Nikolić

Podgorica je dočekala najveći uspjeh u posljednjih 15 godina! Košarkaški klub Budućnosti Voli je po prvi put osvojio ABA ligu, srušivši na pleća ekipu koja je prethodne tri godine bila neprikosnoveni vladar na Jadranu.

Sa tri pobjede (80:76, 78:77, 77:73) i jednim porazom (69:59) “plavi” su počistili Crvenu zvezdu u finalnoj seriji sa 3:1, te ostavili budućim generacijama titulu kao znak raspoznavanja.

A da bajkovita sezona bude kompletna, šampionski pehar i prsten ABA lige je osvojen u kultnoj Morači, gdje je atmosfera odisala emocijom, ljubavlju, ljepotom...

 “Osvojili smo ABA ligu svi mi zajedno! Navijači, stručni štab, uprava kluba… To je donijelo rezultat. Naši navijači su nas pogurali kad nam nije išlo”, rekao je za MONDO centar, Zoran Nikolić.

Od avgusta smo se spremali za titulu. Dug je bio period. Došli smo do cilja. Vidjeli ste slavlje”, nadovezao se 22-godišnji Nikšićanin.

Poruke iz bilo kog dijela regiona mogu da budu razne, ali titula Budućnosti je čista kao suza. Novi šampion se sa starim prvakom sastao šest puta ove sezone, a slavio je čak pet. Tako da igre Crvene zvezde da li će izaći na teren ili ne nisu uticale na izabranike harizmatičnog Aleksandra Džikića.

Gledajući te komentare sa strane, mislim da smo pokazali da smo bolji. Bili smo bolji u svakoj utakmici. Dobili smo ih pet puta, dokazali smo kroz cijelu sezonu da smo kvalitetnija ekipa. Mogu da pričaju šta god hoće”, rekao je reprezentativac Crne Gore, koji je najbolju partiju pružio u trećoj utakmici finalne serije kada je postigao 12 poena.

Titula je na pravom mjestu, a sada se sa nestrpljenjem čeka sljedeća sezona kada će se igrati Evroliga u glavnom gradu Crne Gore. Veliki timovi u grotlu Morače.

Nadamo se. Ako bog da. To bi bilo nešto najbolje”, poručio je Zoran Nikolić.

Tagovi:
Sve vijesti