"Zabole ga da dođe"

Autor:

Slavni rokenrol bend Dire Straits svečano je uveden u Rokenrol kuću slavnih, ali ceremoniji nije prisustvovao pevač i gitarista Mark Nofler.

Razlog? "Nije mu se dolazilo".

Nofler je preskočio ceremoniju u Klivlendu, a basista Džon Ilsli zvanicama je objasnio da slavni muzičar jednostavno nije hteo da dođe.

"Uveravam vas, ovo je potpuno lično, neka ostane na tome. Više puta sam apelovao na njega da prisustvuje ceremoniji, ali njemu to jednostavno nije bilo primamljivo ni na koji način. Nije mu se dolazilo," rekao je on.

Ilsli je "bocnuo" Noflera tokom govora, rekavši da se počast kao što je uvođenje u Rokenrol kuću slavnih ipak dodeljuje "kolektivu, a ne jednoj osobi".

Dire Straits nisu nastupili posle ceremonije.

Istovremeno, u Kuću slavnih uveden je i bend Bon Jovi, koji jeste nastupio…

...kao i pokojna džez legenda Nina Simoun, u čiju čast su pevale Lorin Hil i Andra Dej. Uveden je i bend Moody Blues, koji je takođe nastupio, a "USA today" navodi da je bilo neobično to što je prekršena tradicija dosadašnjih ceremonija. Prethodnih godina, svi uvedeni bi se okupili na bini kao bi u okviru "džem sešna" odsvirali jednu zajedničku pesmu, ali se to ove godine nije dogodilo.

Sve vijesti