I Hrvatska podržala napad na Siriju!

Autor:

Hrvatsko Ministarstvo spoljnih poslova podržalo je vazdušne napade SAD, Velike Britanije i Francuske u Siriji i najoštrije osudilo "upotrebu hemijskog oružja u gradu Dumi".

3
A- A A+Vazdušni napadi u Siriji izvedeni su nakon što je sirijski predsjednik Bašar al Asad optužen da je izvršio napad hemijskim oružjem na pobunjenički grad Dumu, u kojem su ubijene desetine civila, što je Damask negirao.

"Hrvatska podržava partnere i saveznike u naporima sprečavanja svakog daljeg korištenja hemijskog oružja u Siriji i zaštite civilnog stanovništva", navodi se u saopštenju hrvatskog MIP-a.

Izvor: Youtube/Riot WatchU saopštenju se ističe da Hrvatska nastavlja da prati situaciju u Siriji i širem regionu, te da poziva na dijalog, pokretanje političkog procesa i tranzicije."Smatramo da je ključno ulagati dalje napore u stvaranje pretpostavki za uspostavljanje prekida neprijateljstava i pristup humanitarnoj pomoći", navodi se u saopštenju.

Hrvatski mediji prenose da je premijer Hrvatske Andrej Plenković razgovarao danas sa predsjednikom države Kolindom Grabar Kitarović i ministrima inostranih poslova i odbrane, kao i da Zagreb sa oprezom prati situaciju i reakciju Rusije.

Združene snage SAD, Francuske i Velike Britanije izvele su sinoć raketne napade na više ciljeva u Siriji. Naneta je velika materijalna šteta a nema civilnih žrtava jer su o ciljevima obaviješteni Rusija, i preko nje, Sirija.

Tagovi:
Sve vijesti