"Ajkule" na finalnom turniru Svjetske lige

Autor:

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore plasirala se na finalni turnir Svjetske lige.

"Ajkule" na finalnom turniru Svjetske lige Foto: MONDO/Gordana Bojanić

Crnogorski vaterpolisti savladali su danas u Bukureštu, u šestom kolu A grupe, selekciju Rumunije 12:4 (1:1, 3:2, 4:1 i 4:0) i kao prvoplasirani izborili plasman na završni turnir.

Izabranici selektora Vladimira Gojkovića dobili su i prvi međusobni duel u Budvi 13:2, a takmičenje su završili sa tri pobjede i porazom.

Slavili su i protiv Srbije 11:8, od koje su u Nišu izgubili 7:4. Rumunija je, osim od Crne Gore, izgubila i oba meča od Srbije (12:3 i 14:7).

Najefikasniji u pobjedničkoj selekciji bio je Aleksandar Ivović sa šest, Bogdan Đurđić je postigao tri, Draško Brguljan dva, a po gol Jovan Sarić.

"Jurili smo potrebnu razliku, znali smo da nam je potrebno pobjeda od šest golova. U početku nije bilo idealno, dosta smo promašivali, ali se vidjela želja kod svih igrača, a pogotovo starijih koji su povukli ekipu da se izbori plasman na finalni turnir kad smo već cijelu Svjetsku ligu odigrali dobro od početka do kraja. Zadovoljan sam, čestitam igračima jer su svi od prvog do posljednjeg dali maksimum da prođemo među osam najboljih ekipa", kazao je nakon meča selektor Vladimir Gojković.

RUMUNIJA - CRNA GORA 4:12 (1:1, 2:3, 1:4, 0:4)

Crna Gora: Lazović, Draško Brguljan 2, Matija Brguljan, Petković, Đuro Radović, Popadić, Drašković, Đurđić 3, Ivović 6, Sarić 1, Čučković, Klikovac, Kandić.

Rumunija: Florin, Radu 1, Tiberiu, F. Andrei, Robert, P. Andrei 1, Đorđesku 1, Minea 1, Dimitri, Nikulae, G. Andrei, A. Andrei, P. Luka.

Sve vijesti