Teretana: Vlasnici ne žele da ovo znate

Da, važno je da redovno vježbate, ali pre nego što uplatite treninge za sledeći mjesec, razmislite o ovome...

Teretana: Vlasnici ne žele da ovo znate Foto: MONDO/Dragana Todorović

To baš i nije čisto mjesto

Podovi se peru, zidovi se kreče, ali se sprave za vježbanje samo prebrišu dezinfekcionim sredstvom, i to ne baš posle svakog korisnika, imajte to na umu. Ne stidite se da sami prebrišete spravu koju planirate da upotrebite, i obavezno sjedite ili lezite na svoj peškir.

Sprave su često kupljene polovne

Da li ste se ikada zapitali koliko su stare sprave koje koristite, koliko često se servisiraju i ko to, uopšte, radi? Pitajte zaposlene da vam odgovore na ova pitanja, jer ne radi se samo o znatiželji već i o bezbjednosti.

Mjesečna članarina je bolja od godišnje

Možda vam deluje da ćete uštedjeti ako uplatite termine za celu godinu, umjesto samo za mjesec dana, ali godina je duga, život pun nepredviđenih okolnosti: iznenadna putovanja, prehlada, nenajavljeni gosti... sve to može da vas spriječi da iskoristite sve termine koje ste unaprijed uplatili.

Nisu svi treneri stručni

Ne stidite se da pitate koju školu je završio vaš trener, gdje je sve radio, koliko dugo se bavi ovim poslom. Vježbanje, ako je nepravilno, može ozbiljno da ugrozi vaše zdravlje, zato se ne kockajte sa izborom trenera i teretane.

Ormarići u svlačionici nisu trezori

Lijepo je što teretana u koju idete ima ormariće koji se zaključavaju, ali ne ostavljajte svoje vrijedne stvari u njima, ipak. Često se radi o bravicama koje se lako razvale, zbog čega u mnogim teretanama piše da ne odgovaraju za lične stvari svojih članova.

Teretana nije jedino mjesto koje će vam prijati

Super je kada imaš svog trenera, ili vježbaš u grupi, pod nadzorom, koristiš razne sprave, a još ako vas tamo redovno mjere, daju vam savjete u vezi sa ishranom... Ali, to nije jedino mjesto gdje možete da radite na svom zdravlju i mišićima. Da li ste razmišljali o trčanju u prirodi, vježbanju u praku, o jogi? Možete da vježbate i kod kuće.

Tagovi:
Sve vijesti