Da li vam je njena drugarica "prijetnja"

Mnogi muškarci ne vole da njihova djevojka/žena provodi mnogo vremena sa svojom drugaricom, da ne kažemo da su čak i ljubomorni. Posle ovoga će biti još više...

0
A- A A+
devojka, momak, ranac Foto: MONDO/Stefan Stojanović

Mnogi kažu da im je partner ujedno i najbolji prijatelj, i vjerovatno jeste, ali to ne menja činjenicu da gotovo svako od nas ima najbolju prijateljicu koja je uz nas bila prije početka te veze. Ipak, to nekim muškarcima nije jasno, pa ne vole da njihova djevojka provodi previše vremena sa drugaricom...

U svakom slučaju, ovo nije dobra vijest za one koji to ne vole jer, prema jednom istraživanju, više od polovine žena reklo da im je bitnija najbolja prijateljica od muža.

U istraživanju je učestvovalo 1.517 žena iz Velike Britanije, i one su odgovarajući na pitanje sa kim su bliži - suprugom ili najboljom drugaricom - u više od 50 odsto slučajeva odabrale prijateljicu.

Njih 57 odsto objasnilo je da tako misli jer sa prijateljicom može da razgovara o svemu, 45 odsto kaže da ona sasluša bolje od partnera, 44 odsto prijateljici može da kaže ono što ne može partneru, 41 odsto važnost prijateljice brani time što uživaju u istim stvarima.

Nešto manje, 39 odsto žena, bira drugaricu prije supruga jer se zajedno smiju do suza, 29 odsto kaže da u njenom društvu može da "bude svoja", a isto toliko zato što ih prijateljica bolje poznaje.

Za 28 odsto žena drugarica je ispred supruga jer daje bolje savjete, 26 odsto kaže da je manje iritantna, 25 odsto više voli drugaricu jer sa njom ima mnogo više zajedničkog nego sa suprugom.

Nešto manje od 20 odsto učesnica studije na prvo mjesto stavlja drugaricu jer ima bolji smisao za humor, a 18 odsto prije bira prijateljicu nego muža jer sa njom u društvu može da luduje.

Dakle, dame su rekle da više vole da provode vreme sa drugaricom nego sa suprugom, a 30 odsto njih je reklo da bi radije izašle sa prijateljicom na ručak, nego sa mužem.

Što je još depresivnije, 60 odsto žena je reklo da više uživaju ako nema muškaraca oko njih da im kvare "žensko okupljanje"

Sve vijesti