Izazov: 30 poza za buđenje strasti

Autor:

Brend donjeg veša za žene "En Samers" predstavio je 30-dnevni izazov koji podstiče parove da svakog dana probaju neku novu pozu.

Svaka preporučena poza je raličitog nivoa teškoće, a evo o kojim pozama je riječ.

Prva poza: Ležeći policajac (težina 1/5)

Logično, izazov započinje jednostavnom pozom, koja navodno garantuje da će žena doživeti vrhunac.

Partnerka treba da legne na leđa i da stavi jastuk ispod kukova, dok je muškarac iza njenih leđa. Za veći intenzitet osjećaja, partner može nasloni grudi na partnerkina leđa.

Druga poza: Podigni je (težina 2/5)

Ovo je poza u kojoj bi trebalo da računate na dublju penetraciju, ali i intimnost jer su partneri okrenuti jedno ka drugom.

Riječ je o običnoj misionarskoj pozi uz mali dodatak - žena je "dole", licem okrenuta ka partneru, a jedna noga joj je podignuta na partnerovo rame.

Treća poza: Brzi start (težina 2/5)

Ako inače volite "dogi stajl", ovo je prava poza za vas! Žena je okrenuta licem ka podlozi, podlakticama oslonjena o podlogu. Muškarac je iza partnerke i pridržava njene noge koje su u ravni njegovih kukova.

Četvrta poza: Krilo (težina 2/5)

Riječ je o pozi u kojoj je najlakše "pogoditi" G-tačku, a podrazumijeva da partnerka, okrenuta licem ka muškarcu, podigne obje noge uvis, dok su joj ruke ravno pored tijela i njima se oslanja o podlogu. Ukoliko vam je nezgodno da tako držite noge, možete ih osloniti na partnerova ramena.

Peta poza: Na sve četiri (težina 3,5/5)

Nije potrebno naročito objašnjenje - šakama i kolenima se oslonite na pod, a partner neka vam pruži oralni seks otpozadi. Možete da koristite jezik, prste ili gračke, u zavisnosti od toga u čemu uživate.

Šesta poza: Džojstik (težina 3/5)

Muškarac je "dolje", a partnerka bi trebalo da ga "zajaše" licem okrenuta ka njemu. Koljena su lagano savijena, njene ruke su na partnerovim ramenima, a njegove na njenim bokovima, kako bi oboje kontrolisali ritam.

Sedma poza: Misinarska (težina 1/5)

Na kraju prve nedjelje ovog izazova, vjerovatno ste već probali nekoliko poza koje su vam sasvim nove. Vrijeme je za malu pauzu u novinama i za svima dobro poznatu misionarsku pozu. Veoma je važno da se tokom odnosa gledate u oči jer će to intenzivirati osećaj.

Osma poza: Obrnuta kaubojka (težina 2/5)

Partner leži na leđima, dok žena sedi na njemu i okrenuta mu je leđima.

U ovoj pozi žena ima potpunu kontrolu nad odnosom, tempom i intenzitetom. Najbolje je da tokom odnosa mijenjate ugao i brzinu.

Deveta poza: Stub (težina 3/5)

Ova poza podrazumijeva da oboje stojite, što znači da vam krevet nije potreban i da možete da probate različita mjesta u kući. Možda pod tušem?

Naslonite se rukama na zid, blago se nagnite i raširite noge. Partner stoji iza vas i drži vam ruke oko struka.

Deseta poza: Dizanje nogu (težina 3/5)

Ni za ovu pozu vam ne treba krevet. Partnerka neka se nasloni leđima o zid i savije nogu oko muškarca.

Ako vam se dopada intenzitet odnosa u ovoj pozi, možete da savijete obe noge oko partnera, a on da vas pridržava rukama na struku ili zadnjici.

Jedanaesta poza: Jahanje (težina 3/5)

Muškarac treba da sedne na stolicu, a partnerka na njega, licem su okrenuti jedno ka drugom. Savijte noge oko njega i počnite polako, pa postepeno ubrzavajte.

Dvanaesta poza: Visoko jahanje (težina 4/5)

Evo još jednog načina da malo "prodrmate" stvari.

Muškarac bi trebalo da leži na leđima, a žena da ga opkorači, čučne ispred njega tako da može oralno da je zadovolji. Održavajte svoju težinu, odnosno nemojte da sjednete. Partner može da drži ženu za zadnjicu kako bi usmjeravao pokrete.

Trinaesta poza: Obrnuti skok (težina 4/5)

Partnerka bi trebalo da stavi jastuk ispod sebe i da legne na leđa, ali tako da je zapravo oslonjena samo ramenima i gornjim dijelom leđa na krevet. Partner ženi prilazi spreda, ali penetrira otpozadi, s obzirom da je njen donji dio leđa podignut i oslonjen na njega.

Žena bi, radi bolje ravnoteže, trebalo da obmota ruke oko njegovih butina.

Četrnaesta poza: Kašika (težina 1/5)

Partneri leže okrenuti na bok, ali tako da je muškarac iza žena. Partner treba da obgrli ženu rukama, a poželjno je i da blago savijete leđa za dublju penetraciju i veću intimnost.

Petnaesta poza: Skok vere (težina 3/5)

Ova poza podrazumijeva da partner sedne na stolicu (sto ili nešto drugo), a žena odozgo, okrenuta leđima. Partnerkine noge mogu da budu opružene pored stolice ili savijene u koljenima ako to radite na stolu ili nekoj drugoj, većoj površini.

Šesnaesta poza: Težak oslonac (težina 3/5)

Poza težak oslonac veoma je slična obrnutom skoku. Partnerka takođe leži na leđima, noge su podignute uvis, partner je drži za kukove, a ona je dlanovima oslonjena na pod.

Sedamnaesta poza: Most (težina 4/5)

U trećoj nedjelji ste već dovoljno "razgibani" da možete da izvedete ovako nešto. Muškarac treba da se osloni rukama i nogama o pod, ali tako je leđima okrenut podlozi, kao da radi most. Žena sjeda odozgo, oslanja se na njegove butine i pomera se koristeći mišiće butina i zadnjice.

Osamnaesta poza: Puž (težina 3/5)

Lezite na leđa i ispružite noge pod pravim uglom uvis i oslonite ih na partnera. Da bi vam bilo lakše, možete da postavite jastuk ispod zadnjice.

Devetnaesta poza: Stojeći 69 (težina 5/5)

Reč je o prilično teškoj pozi. Muškarac stoji uspravno, dok mu partnerka stoji naspram, okrenuta glavom ka dole. Partner drži ženu za struk, a butinama je naslonjena na njegova ramena. Ruke obmotajte oko njegovih butina.

Dvadeseta poza: Erotsko V (težina 4/5)

U pozi erotsko V partner bi trebalo da kleči na podu ili krevetu, a partnerka da obmota noge oko njegovog struka. Takođe, muškarac treba da je obgrli rukama oko zadnjice, kako bi lakše održavali ravnotežu.

Za ovu pozu je potrebno dosta snage, ali pruža snažan, intiman kontakt.

Dvadeset prva poza: Otpozadi na drugačiji način (težina 2,5/5)

Podrazumijeva da je žena okrenuta licem ka podlozi, podlakticama oslonjena na pod/krevet. Partner je otpozadi, njena jedna noga je u ravnom položaju i on je drži, a druga je podignuta na njegovo rame.

Dvadeset druga poza: 69 sa strane (težina 2/5)

Prilično je jasno - partneri su okrenuti na stranu, ali jedno ka drugom, tako da je partnerkina glava u visini partnerovih genitalija i obrnuto.

Dvadeset treća poza: Naklon (težina 5/5)

Nakon poza je veoma teška jer podrazumijeva da žena stoji u stavu na šakama, dok je partner oralno zadovoljava. Naravno, ona može biti naslonjena uza zid radi bolje stabilnosti.

Dvadeset četvrta poza: Varijanta misionarske (težina 2/5)

Partnerka leži na leđima, noge su podignute uvis pod uglom od 45 stepeni. Možete da stavite jastuk pod zadnjicu ako želite dublju penetraciju i "lakši prilaz".

Dvadeset peta poza: Guraj-vuci (težina 4/5)

Ova poza je dobra za parove koji su zaista sinhronizovani u seksu jer zahteva dobru koordinaciju kako bi se uskladili pokreti i brzina.

Žena stoji u pozi kao za "dogi stajl", muškarac je iza nje, blago nagnut i jednom rukom iza leđa naslonjen na pod. Pomerajte kukove u pokretima osmice, to će vam dati neopisiv osjećaj.

Dvadeset šesta poza: Pun frontalni (težina 4/5)

Riječ je malo težoj, ali veoma intimnoj pozi sa oralno zadovoljavanje. Partner leži na leđima, a partnerka sjeda na njega i zauzima odgovarajuću pozu.

Dvadeset sedma poza: Miješanje maslaca (težina 5/5)

Žena treba da se osloni ramenima na kauč ili na stranicu kreveta. Noge su joj ispružene u vis i partner ih drži za zglobove, dok penetrira odozgo.

Dvadeset osma poza: Ljubavni katanac (težina 2/5)

Partnerka leži na leđima, ali joj je donji dio leđa blago iskrivljena na stranu. Partner sjedi na jednoj njenoj nozi, dok je druga savijena oko njegovog kuka.

Dvadeset deveta poza: Noseći vrhunac (težina 5/5)

Ovo je bukvalno poza koju biste zauzeli kada biste mu se zaleteli u zagrljaj i obmotali noge oko njega, dok vas on rukama pridržava na zadnjici.

Trideseta poza: Pobjeda (težina 3/5)

Prošli ste cijeli izazov, vreme je da to proslavite pobedničkom pozom!

Lezite na leđa, a partner neka klekne ispred vas široko raširenih nogu. Partnerkine noge su u vazduhu (muškarac ih pridržava rukama) i formiraju latinično slovo V.

Sve vijesti