U Budvi niče novi turistički kompleks

Autor:

Budvanska kompanija Tron kompani, čiji je vlasnik i osnivač Dragan Čolaković, izgradiće tri zgrade u Komoševini na brdu Spas iznad Vidikovca u Budvi, namijenjene turizmu.

1
A- A A+
Budva Foto: MONDO/Nela MajićZgrade se sastoje od prizemlja i dva sprata, mješovite su funkcije i podrazumijevaju višenamjenske strukture. Investitor se odlučio za objekte za smještaj turista, turistički boravak u renti i upravu kompleksa
, piše Pobjeda.

Kompanija je dobila saglasnost glavnog državnog arhitekte, Dušana Vuksanovića, na idejno rješenje objekata, koje je uradila budvanska firma Del projekt.

U idejnom rješenju se navodi da predmetna lokacija predstavlja mikrourbanističku cjelinu, sastavljenu od tri urbanističke parcele. Lokacija je na jugozapadnom ulazu u Budvu i nalazi se u naselju Komoševina dva, a u neposrednoj je blizini i izrazitoj vertikalnoj denivelaciji u odnosu na Jadransku magistralu.

Na lokaciji je planiran saobraćajni pristup sa dvije strane u vidu lokalnih saobraćajnica koje se odvajaju sa magistralnog puta. Pristupne saobraćajnice su strme saobraćajne veze u okvirima propisanih saobraćajnih standarda i obezbjeđuju promet pješačkog i motornog saobraćaja. Svakom od tri objekta omogućen je direktan kolski prilaz i svi imaju obezbijeđen propisan broj neophodnih parking mjesta.

Planirano je da bruto površina objekata iznosi po 945 kvadratnih metara. Objekti u prizemlju imaće dvije stambene jedinice, na prvom spratu tri, a na drugom dvije.

Tagovi:
Sve vijesti