Marković i Đukanović "dobri", znaju se nadležnosti

Autor:

Premijer Duško Marković kazao je da sa predsjednikom DPS-a Milom Đukanovićem ima odličnu dugogodišnju saradnju, i poručio da nema bojazni od mogućeg uplitanja u nadležnosti Vlade, ukoliko Đukanović pobijedi na predsjedničkim izborima.

Marković i Đukanović "dobri", znaju se nadležnosti Foto: MONDO/Gordana Bojanić

Marković je u intervjuu Televiziji Crne Gore kazao da je DPS, nakon višemjesečne analize potreba države i regionalnog konteksta, jednoglasno predložio Đukanovića za predsjedničkog kandidata, i da je on to prihvatio bez problema iako je više puta kazao da ne želi povratak na državničke funkcije.

"Đukanovićev izbor na mjesto predsjednika Crne Gore olakšaće, a ne otežati rad Vladi", ocijenio je Marković.

On je kazao da vjeruje da će Đukanović pobijediti u prvom krugu, navodeći da ne bi imao problema kao premijer da sarađuje i sa predsjednikom koji bi došao iz redova opozicije.

Đukanović: Očekujem pobjedu u prvom krugu


Prema riječima Markovića, ako Đukanović bude izabran za predsjednika države, nije obavezan da zamrzne politički rad.

"Nema zabrane političkog djelovanja, ali je to bio standard, od dolaska predsjednika (Filipa) Vujanovića. Sačekaćemo rezultate predsjedničkih izbora, pa ćemo vidjeti kako će se to pitanje riješiti", kazao je Marković, prenosi Portal RTCG.

Milo Đukanović Milo Djukanovic DPS Tarzan Duško Marković Foto: MONDO/Gordana BojanićKomentarišući odlazak jednog od lidera Demokratskog fronta Milana Kneževića na izdržavanje zatvorske kazne, Marković je kazao da svako ko krši zakon mora da odgovara.

Na pitanje da li vlast, u tom smislu, ima iste aršine prema političkim neistomišljenicima i slučaju Svetozara Marovića, Marković je ponovio da Marović nije dostupan crnogorskim vlastima.

Kako je naveo, crnogorski državni organi su se više puta interesovali za Marovića kod kolega u Srbiji.

Marković je kazao da je prisutna negativna percepcija kod građana zbog slučaja Marović.

"Ne možete da kažete da mi upravljamo pravosudnim i policijskim sistemom zemlje u kojoj se pretpostavlja da je on, ali se slažem da nam ta činjenica ne ide u prilog sa aspekta poštovanja sudskih odluka i vladavine prava", rekao je Marković.

On nije želio da komentariše dešavanjima u vezi sa Savjetom Javnog servisa, navodeći da su razrješenja bivših i imenovanja novih članova pitanja za parlament i sami Savjet.

Marković je kazao da ga, kao premijera, isključivo interesuje da RTCG bude nepristrasna i profesionalna.

Sve vijesti