“Borozan ne želi da igra za Crnu Goru”

Autor:

Selektor Dragan Đukić potvrdio da je naš najbolji rukometaš odbio poziv u A selekciju, te da su se Rade Mijatović i Igor Marković oprostili od reprezentacije, kao i da je Branko Vujović odabrao Crnu Goru

“Borozan ne želi da igra za Crnu Goru” Foto: MONDO

Selektor rukometne reprezentacije Crne Gore, Dragan Đukić, je za EHF nedjelju (prva nedjelja aprila) i prijateljske utakmice sa Bosnom i Hercegovinom pozvao 20 igrača - GOLMANI: Nebojša Simić, Mile Mijušković, Vuko Borilović, KRILA: Miloš Vujović, Milan Popović, Marko Lasica, Mirko Radović, Igor Radojević, PIVOTI: Nemanja Grbović, Vuk Lazović, Marko Čampar, BEKOVI: Vasko Ševaljević, Miloš Božović, Stevan Vujović, Žarko Pejović, Božo Anđelić, Bogdan Petričević, Stefan Čavor, Ivan Perišić, Branko Vujović.

Primjetno, na spisku nema najboljeg igrača Vuka Borozana, kapitena Rada Mijatovića, te Vladana Lipovine.

Prvi je odbio poziv, drugi se oprostio, a treći je bolestan.

“Čuo sam se sa Vukom, kao i sa svim igračima i on me je obavijestio da više ne želi da igra za reprezentaciju Crne Gore”, rekao je Đukić za Dnevne novine.

Rekao sam mu da mogu da ga razumijem u ovom trenutku kad još nije potpuno spreman i da mogu da prihvatim da za ovu EHF nedjelju ne bude tu, ali da ću nastaviti i boriti se za njega da bude u sastavu. Uglavnom, rekao je da se osjeća umorno i istrošeno i da ne vidi sebe u selekciji”, nadovezao se selektor rukometaša.

Na Đukićevom spisku nema ni Lipovine, Nebojše Simovića (povreda), ali ni kapitena Mijatovića, kao i iskusnog Igora Markovića.

Rade i Igor smatraju da su sa Evropskim prvenstvom u Hrvatskoj završili sa igranjem u reprezenataciji i da ukoliko njihovo angažovanje bude neophodno biće uvijek tu”, objasnio je Đukić, koji je dodao.

Uglavnom, misle da je došlo vrijeme za rastanak sa reprezentacijom. Hvala im na svemu što su dali, a dali su puno, ali i na tome što su rekli da ako budu potrebni stajaće nam na raspolaganju”, jasan je Đukić, koji se osvrnuo na Lipovinu.

Lipovina ima zdravstvenih problema, određeno vrijeme ne igra ni za svoj klub, ali hvala bogu posljednji rezultati su povoljni. Želim i da ga zaštitim, jer se plašim da bi po automatizmu moglo da krene nagađanje da ni on ne želi da igra za Crnu Goru”, rekao je Đukić.

Novo ime na spisku je Branko Vujović. Jedan od velikih evropskih talenata (igrač Kjelcea na pozajmici u Celju), ranije je odlučio da igra za Poljsku, ali se predomislio pa će od sada nositi crveni dres.

Srećan sam, dugo su trajali naši razgovori iza scene, bio je raspoložen i u januaru da nastupi, ali već su bili predati spiskovi.

Mislim da je pozitivna stvar što je odlučio da igra tamo gdje mu je i mjesto", rekao je Đukić.

Međutim, jednog igrača smo izgubili. Jedno ime sa spiska selektor je morao da “precrta” i prije objavljivanja...

Na spisku je trebalo da bude i momak koji ima potencijal da u budućnosti bude par sa Nebojšom Simićem na golu. Radi se o Miljanu Vujoviću, razgovarali smo dva-tri puta, ali nam je odgovorio da u budućnosti želi da igra za Sloveniju”, jasan je Dragan Đukić.

Sve vijesti