Milačić tužio Državnu izbornu komisiju

Autor:

Kandidat za predsjednika Crne Gore Marko Milačić podnio je danas tužbu Osnovnom sudu u Podgorici zbog povrede časti i prava ličnosti protiv Državne izborne komisije i generalnog sekretara te institucije Velja Čađenovića.

“Generalni sekretar DIK-a, Čađenović – koji se stavio u poziciju udarne pesnice režimskog DIK-a – nizom izjava u medijima na štetu predsjedničkog kandidata Milačića brutalno je prekršio nadležnosti Državne izborne komisije, presuđujući i stavljajući se u ulogu tužioca i sudije. Time je – između ostalog – prekršen član 35 Ustava Crne Gore, u kome se garantuje da je svako nevin dok se njegova krivica ne utvrdi pravosnažnom odlukom suda”, poručuju iz Prave Crne Gore.

Prava Crna Gora upozorava javnost – a to stoji i u tužbi koju je predao Milačić – da Državna izborna komisija nije nadležna institucija koja može utvrditi ili komentarisati vjerodnostojnost i autentičnost potpisa na koje se pozivaju tuženi, već je utvrđivanje falsifikovanja potpisa u isključivoj nadležnosti suda, što je Sekretar Državne komisije znao prilikom davanja spornih izjava.

"Prava Crna Gora poručuje DIK-u i onima u vlasti koji kontrolišu tu instituciju – a svima je jasno da oni stoje iza ove prevare i podmetačine – da im neće proći, i da će predsjednički kandidat DIK-a, čije ime će biti poznato nakon sjednice Glavnog odbora DPS-a, biti jedina meta našeg predsjedničkog kandidata, Marka Milačića, u ovom političkom okršaju", saopštili su iz Prave Crne Gore.

Milačić: Ovo je podvala i predizborni puč!

Milačić: Ovo je maslo režima!

Sve vijesti