URA podržala Bojanića

Autor:

Glavni odbor Građanskog pokreta Ujedinjena reformska akcija (URA) podržao je jedinstvenog opozicionog kandidata, Mladena Bojanića, u susret predsjedničkim izborima zakazanim za 15. april.

0
A- A A+

Dritan Abazović Foto: MONDOPredstavnici pokreta URA smatraju da samo jedinstveni opozicioni kandidat može pobijediti Demokratsku partiju socijalista (DPS), ali i da druge opozicione partije moraju voditi računa o opštem interesu, a ne stranačkom rejtingu.

„Kandidaturom Bojanića za predsjednika ostvarili su se višemjesečni napori Građanskog pokreta URA u pronalaženju zajedničkog kandidata opozicije. Još jednom pozivamo sve istinske opozicione subjekte u Crnoj Gori, koji su ranije istakli kandidature, da od njih odustanu, čime bi jasno pokazali da im je imperativ pobjeda opozicionog kandidata na predsjedničkim izborima”, navodi se u saopštenju.

U pokretu URA smatraju da bi svaki drugačiji postupak pokazao da im cilj nije smjena DPS-a.

Glavni odbor je podržao i predlog da novi potpredsjednik Građanskog pokreta URA bude predsjednik cetinjskog odbora, Filip Adžić, a novi šef medijskog tima Bojan Jevrić.

“Adžić je na posljednjim cetinjskim izborima ostvario najbolji rezultat od svih opozicionih partija, sa preko 15 odsto podrške građana. Važi za jednog od popularnijih funkcionera Građanskog pokreta URA, a odbor koji predvodi ima čak pet odbornika u Skupštini Prijestonice”, navodi se u saopštenju.

Sve vijesti