Dramatične scene u Hrvatskoj: Kuće kao domine FOTO

Autor:

Sedam kuća potpuno je uništeno, a još jedna je oštećena u klizištu u Hrvatskoj Kostajnici, javljaju hrvatski mediji.

0
A- A A+

Na terenu je i premijer Hrvatske Andrej Plenković s hrvatskim ministrom odbrane Damirom Krstičevićem.

Meštani su se spasili, a neki od njih u poslednjem trenutku su iskakali kroz prozore kuća koje su kasnije sravnjene sa zemljom.

Oni obilaze područja kojima prete poplave zbog otapanja obilnog snega koji je napadao proteklih dana, a sada je s porastom temperatura počeo naglo da se otapa.

Izvor: Tanjug

"Kao što vidite dogodilo se veliko klizište i jedan deo brda se spustio i odneo nekoliko kuća. Srećom čini se da nema ljudskih žrtava ni povređenih. Glavni uzroci su velike količine snega i brzo topljenje", rekao je Plenković u Kostajnici, prenosi net.hr.

Jako zahlađenje, kiša i sneg!

"Ovakvo nešto većina nas još nije videla, u svega nekoliko minuta kao u filmu su nestale su kuće, putevi, vozilo HEP-a koji je jutros došao popraviti vodove... Ovo je vrlo neuobičajena situacija, priroda deluje tako brzo... Sreća je da su komšije upozorili jedni druge na vreme... Žao nam je ljudi, ovo je neverovatno", rekao je premijer.

Perica Marjanović, vlasnik jedne od prvih kuća koji su našli na mestu odrona, kaže da je u poslednji trenutak iskočio iz kuće koja je teško stradala, prenosi Jutarnji list.

Tagovi:
Sve vijesti