Selma Hajek se zgrozila

Autor:

Da li se slažete s njom?

0
A- A A+

Povodom vijesti da će "Matel" na tržište izbaciti novu seriju Barbi lutaka inspirisanih slavnim ženama, oglasila se glumica Selma Hajek, koja je bila nominovana za Oskara za ulogu u filmu o Fridi Kalo, koja će takođe biti među spornim lutkama.

"Frida Kalo nikada nije pokušavala da bude ili izgleda kao bilo ko drugi. Slavila je svoju jedinstvenost. Kako su mogli da pretvore u Barbiku?", napisala je glumica na svom Instagram profilu, uz fotografiju lutke sa likom slavne slikarke.


Nije ljuta samo Selma Hajek. I neki od rođaka Fride Kalo su razočarani potezom kompanije "Matel", ne samo zato što je to urađeno bez njihove dozvole, već i zato što smatraju, isto kao i glumica, da je to pogrešna upotreba lika i djela slavne slikarke.

Selma Hajek, inače majka desetogodišnje ćerke, kaže da je riječ o projektu koji bi trebalo da inspiriše žene i mlade djevojke, ali da Barbi lutka nije dobar izbor zato što ima "nenormalno problematične standarde ljepote".

Glumica smatra da djevojčice i žene treba da prihvate ono što ih čini drugačijim, baš kao što je radila Frida Kalo, a ne da imitiraju lutku koja je propagira loš pojam privlačnosti.

Da li se slažete sa Salmom Hajek da je "Matel" pogrešio? Pišite nam o tome u komentarima, ali pročitajte još o Barbikama koje predstavljaju poznate istorijske ličnosti:

Mama, kupi mi Fridu Kalo!

Sve vijesti