Brena o otmici: Tražili su novac za Stefanov leš

Autor:

Vlasnica Granda ispričala je da su joj pre 18 godina otmičari poručili da ako ne plati dva i po miliona maraka za Stefanov otkup, platiće duplo više za njega mrtvog

0
A- A A+

Otmica Stefana, sina Lepe Brene i Bobe Živojinovića, i dalje je tema o kojoj se često polemiše. Cela javnost digla se na noge 23. novembra 2000, kad je tada osmogodišnji Stefan uguran u automobil ispred porodične kuće na Bežanijskoj kosi i odveden od porodice.

Pevačica i nekadašnji teniski as pet dana nisu znali da li im je sin živ, a još uvek, ni 18 godina kasnije, nije utvrđeno ko ga je kidnapovao.

Vlasnica Granda ne voli da priča o ovom nemilom događaju, ali je u emisiji "Pres pretres" otkrila da su otmičari tražili novac čak i za Stefanov leš.

"Nisam samo seks simbol i plavuša u miniću!"

"Meni je kidnapovano dete 2000. godine. Od tada za mene više ništa materijalno nema nikakav značaj. Ono što možeš novcem da kupiš nije bitno. Nama su tražili dva i po miliona maraka za živog i pet miliona maraka za mrtvog Stefana. O čemu ja sad više da pričam... Sve su otmice otkrivene, samo nije otkriveno ko je to uradio mom detetu. Ja sam žena koja se više ničega ne plaši. Naravno da imam obezbeđenje, ali to su profesionalni ljudi koji se ne vide, a koji tačno znaju šta treba da rade", objasnila je pevačica, prenosi "Kurir".

Pre nekoliko godina obelodanjeno je kako je tekao razgovor između Živojinovića i otmičara:

"Gospodine i gospođo Živojinović, vaš sin Stefan se nalazi kod nas. Prema njemu ćemo se ponašati ljudski dok ste vi korektni. Neće mu faliti dlaka s glave", naveli su kidnaperi u prvoj poruci.

Stefan za MONDO: "Plačem uz mamine spotove"

Ubrzo je stiglo i upozorenje da im ne padne na pamet da pozovu policiju.

"Stefana možete otkupiti na dva načina. Živog - za 2,5 miliona maraka. Mrtvog - za pet miliona maraka. U slučaju druge varijante, otkupljivaćete deo po deo dečakovog tela", zapretili su kidnaperi, koji su Živojinovićima dali rok od dva dana da prikupe novac.

"Ukoliko posle tri dana ne čujemo oglas, smatraćemo da odugovlačite sa isplatom. Za svaki dan kašnjenja na Stefanovoj ruci biće prst manje, a ukoliko ni posle deset dana ne bude oglasa, Stefana ćete mrtvog otkupiti", pretili su kidnaperi.

Živojinovići nisu gubili vreme, već su skupili novac i Stefana vratili živog kući.

hello žurka, helo žurka, lepa brena i stefan Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Sve vijesti