Nije začin, ipak se u Pljevljima uzgajao kanabis?!

Autor:

Sinu i majci iz Pljevalja, Vasiliju (42) i Jeli Đurović (64) završeno je suđenje pred vijećem bjelopoljskog Višeg suda zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje, stavljanje u promet i proizvodnja opojnih droga.

Nije začin, ipak se u Pljevljima uzgajao kanabis?! Foto: MONDO Ilustracija

Sudija Vukomir Bošković je predsjedavao vijećem. Više tužilaštvo je, kako prenosi Dan, odustalo od krivičnog gonjenja i optužnice protiv Vasilija Đurovića, te je on oslobođen, međutim, njegova majka je osuđena na osam mjeseci zatvora.

Službenici policije su prvog septembra ove godine izvršili pretres stana, porodične kuće i drugih prostorija koje koristi ova porodica i tom prilikom na imanju koje se nalazi u neposrednoj blizini porodične kuće u selu Brvenica pronašli 144 zasađene stabljike, visine tri metra, za koje se sumnja da su kanabis, od kojih se proizvodi marihuana.

Pljevlja:Policija umjesto droge zaplijenila začin?

Vasilije je nakon što su biljke pronađene tvrdio da bljke koje je usijala njegova majka nisu imale nikakve veze sa narkoticima, već da se koriste za začin.

Sjeme je kupljeno u prodavnici u slobodnoj prodaji, a Đurović je kako je tada kazao da Dan, molio inspektore da prije nego naprave "blamažu" uzmu jednu stabljiku ili list i upute na vještačenje. Oni su odbili da to urade, posjekli su sve i odnijeli u forezničarski centar u Danilovgradu.

Đurović je tada tvrdio da če vrlo brzo biti utvrđeno da se radi o začinu a ne o bilo kakvoj drogi.

Sve vijesti