OVO je savršenstvo!

Autor:

Idealne proporcije… na lijepom licu, naravno.

0
A- A A+

Već nekoliko godina, teško da možete da otvorite novine da ne naletite na neku napućenu cicu. Ako imate viška vremena, pa obratite malo pažnje dok se šetate, videćete bar jednu. Ili više, ako vas izda sreća tog dana.

Otkud tolika pomama? Pa prilično je jednostavno. Svježe, pune usne oličenje su mladosti i zdravlja, i samim tim neodoljivo privlačne. (Jedini je problem, doduše, što kad devojke počnu da "dotjeruju" usne vremenom izgube kočnice i tome kao da nema kraja, pa se to obično završi prilično tužnim rezultatom.)

Ali, ako nešto planirate da radite na tu temu, ne bi bilo loše da imate u vidu šta kažu stručnjaci.

Nedavno sprovedeno globalno istraživanje pokazalo je da je ljudima najprivlačniji tip usana kod kojeg su gornja i donja usna u savršenoj proporciji 1:1, piše britanski "Indipendent".

Više od 60 odsto ispitanika iz 35 zemalja sveta ovaj obik usana, kakav ima recimo Rouzi Hantington Vajtli, ocijenilo je kao najprivlačniji, navodi se u studiji objavljenoj u Žurnalu kranio-maksilofacijalne hirurgije.

Sledeće na listi neodoljivih su usne kod kojih je donja neznatno punija od gornje. I tako je Kajli Džener ispravno procenila šta joj je činiti, malo napumpala usne i eto kozmetičkog carstva dok ste "poslali poljubac".

Ako se ne sjećate, ubrzo posle silnih nagađanja "jeste napumpala usne - nije", njena linija šminke počela je da se prodaje rekordnom brzinom, bez obzira na povremene kritike na račun kvaliteta.

Ali ako vas stvarno zanima šta misle ljudi koji žive od toga… Čuveni estetski hirurg Džulijan de Silva kaže da najlepše usne ima Tejlor Svift.

"Njene usne su savršene. Ima božanstveno pune usne i divno oblikovanu srcoliku gornju usnu", kaže on.

Usne prirodno počinju da gube punoću i jedrinu negdje oko 28. rođendana, kaže dr De Silva, pošto je to doba kad proizvodnja kolagena u organizmu počinje da opada.

Ali, ako se malo potrudite, možete to i odložiti.

"Nemojte da pušite, klonite se sunca i ne preterujte sa konzumacijom alkohola, ako želite da vam usne ostanu jedre i u srednjim godinama", savetuje dr De Silva.

Šta vi kažete, koja je najljepša?

Da li znate: Zašto su nam usne crvene?

Žene žele usne kao njene!

Jednostavan trik za punije usne

Tagovi:
Sve vijesti