Najveće zablude o ženskoj seksualnosti

Autor:

Koja je "najbolja" poza, gde je tačno klitoris, a gde G-tačka i da li pilule goje… Evo šta kažu seksolozi.

0
A- A A+

Možda mislite da znate "sve" što može da se zna o ženskoj seksualnosti, možda čak i niste loši u krevetu. Ali, nije na odmet upoznati se sa novim naučnim otkrićima iz te oblasti.

Naročito ako uzmete u obzir da svaka žena ima "čaroliju, tamo dole, ispod struka". Tako barem tvrde dve lekarke, seksolozi, dr Nina Brohman i dr Elen Stoken Dal, koautorke knjige The Wonder Down Under, koja se bavi misterijom ženske seksualnosti sa medicinske tačke gledišta.

"Jedna od novijih hipoteza, koja ima smisla, kaže da G-tačka nije zaseban organ, već samo deo tkiva klitorisa koji tokom određenih poza u seksu doživljava dodatnu stimulaciju", pišu ove dve doktorke u svojoj knjizi.

Ako ste pomislili 'čekaj malo, kakav deo klitorisa tako duboko unutra', jasno vam je da ste "žrtva" jedne od najrasprostranjenijih zabluda na ovom polju.

"Odgajani smo tako da verujemo da je klitoris sasvim mali organ, veličine zrna suvog grožđa u najboljem slučaju", pišu dr Brohman i dr Dal.

"Ali, istina je da je ono što uobičajeno smatramo klitorisom samo vrh ledenog brega, mali deo velikog, izuzetno osetljivog tkiva koje se pruža duboko u pelvisu žene, čiji je jedan deo i famozna G-tačka o kojoj se toliko piše već decenijama."

Ove dve lekarke imaju i novu teoriju o pozi u kojoj žena najlakše doživljava orgazam. Kažu da je misionarska poza "sve, samo ne dosadna", ali je potrebno malo je prilagoditi i iskoračiti iz onoga što smo navikli da podrazumevamo pod tim.

Ako imate poteškoća u dostizanju orgazma, evo šta one predlažu: umesto da vodite ljubav u klasičnoj misionarskoj pozi, trebalo bi malo da je "prilagodite". Muškarac bi trebalo da se oslanja na podlaktice, tako da celim torzom dodiruje partnerkin torzo, i da kukove pokreće "horizontalno, polako klizeći preko tela partnerke levo-desno, umesto napred-nazad".

A što se pilula tiče… dr Brohman i dr Dal imaju zanimljivu teoriju. Ukratko, ne goje se žene od pilula samih po sebi, nego zato što žene pilule piju uglavnom kad su u stabilnoj vezi. A kad se malo opustimo, što nam se svima dešava kad smo dugo sa nekim… malo manje vodimo računa o tome šta jedemo, prenosi "Dejli mejl".

Mitovi o pilulama u kojima nema ni zrnca istine

Sve vijesti