Petrović: Budućnost se ne odbija, daću sve od sebe

Autor:

Radmila Petrović je nova predsjednica Upravnog odbora ŽRK Budućnost, novi glavni sponzor je kompanija HDL, a ko će biti trener – Dragan Adžić ili neko drugi…

Petrović: Budućnost se ne odbija, daću sve od sebe Foto: MONDO/Gordana Bojanić

Nova era Ženskog rukometnog kluba Budućnost počinje!

Ministar odbrane Predrag Bošković je nakon 11 i po godina morao da odstupi sa mjesta predsjednika zbog novog zakona o sportu, a na njegovo mjesto je postavljena naša trofejna penzionisana rukometašica Radmila Petrović na Vanrednoj sjednici plavog kluba.

Boškovića je navodno trebao da zamijeni Komnen Laković, vlasnik kompanije i supermarketa “HDL”, ali je Laković navodno odlučio da bude glavni sponzor kluba, ali da na čelu Upravnog odobra bude sportska ličnost.

I tako je izbor pao na Radu Petrović, koja je igračku karijeru završila nakon Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru. Radmila je cijelu klupsku karijeru provela u Budućnosti i osvojila je dvije Lige šampiona, dok je sa reprezentacijom Crne Gore osvojila zlato na EP 2012. i srebro na OI 2012.

Bivša kapitenka je postala prva predsjednica i najmlađa osoba na čelu najtrofejnijeg sportskog kolektiva u Crnoj Gori.

Presrećna sam. Velika je čast, ali i opterećenje voditi klub onako kako je to radio Predrag Bošković. Daću sve od sebe da nastavimo stazama uspjeha”, poričila je 29-godišnja Petrović, koja je bila jedini kandidat i koja je izabrana jednoglasno.

Novoj predsjednici motiva neće nedostajati, ali biće teško.

Biće teško jer sam se nedavno porodila, ali ovo je bila ponuda koja se ne odbija. Daću sve od sebe, pokušaću, pa ukoliko ne bude išlo doći će neko drugi. Imam želju i ogroman motiv, ali sam svjesna da će biti teško zamijeniti Boškovića”, jasna je Rada, koja vjeruje da će njeno prisustvo donijeti neku novu energiju i da će Budućnost nastaviti sa uspjesima.

Đurđina Jauković Foto: MONDO/Gordana Bojanić

Nijesam imala puno vremena da razmišljam, bila sam iznenađena ponudom. Ko bi odbio ovakav poziv. Ukoliko ne budem zadovoljna svojim radom i ukoliko ne budem mogla da se u potpunosti posvetim poslu sama ću se povući. Bošković će mi pomoći, biće uz mene i to je jedan od razloga zbog kojeg sam i pristala na sve ovo. Njegova pomoć mnogo mi znači, daće mi prave savjete i prenijeti dio njegovog znanja”, kazala je Petrović.

Dakle, novi sponzor kluba biće trgovinski lanac HDL, a Bošković se povukao nakon uspješnih 11 i po godina. Bošković je bio na čelu kluba od 16. decembra 2006. godine, kada je naslijedio Budimira Stanišića.

O ovome sam razmišljao još nakon Olimpijskih igara u Riju. Teško je odvojiti se od porodice, jer je za mene Budućnost druga porodica. Ostavljam klub u dobroj situaciji, bez bilo kakvih dugovanja, prema bilo kome. Ovo je novi početak kluba, koji će, siguran sam, nastaviti da se razvija i da učvrsti pozicije na evropskoj sceni”, rekao je Bošković, koji je poručio da će i dalje biti dio kluba i da će nastaviti da radi sa istim entuzijazmom i energijom.

Dobro je i za klub da ne budem više predsjednik, jer se polako počinju dešavati stvari koje se često vezuju za mene, a nemaju veze sa mnom. Volio bih da dvorana Morača ponovo bude puna, jer djevojke to zaslužuju”, jasan je Bošković, pod čijim je patronatom Budućnost osvojila dvije Lige šampiona (2012, 2015) i jedan Kup pobjednika kupova (2010).

Novi Upravni odbor, osim Radmile Petrović, činiće Matijaž Božić, Dejan Krivec, Miodrag Strugar, Milica Vukotić, Nikola Sekulović, Nikola Petrović i Zoran Kalezić.

Napravili smo dobar posao doveli smo dosta sponzora, među njima i Hard diskont Laković, kao brend koji želi da bude dio najuspješnijeg crnogotskoh sportskog brenda. To će dati uspješan rezultat za nas, ali i kompanije koje su dio sponzorskog pula. Mogu mirne savjesti da se povučem i jer znam daće klub još dugo biti u vrhu evropskog rukometa”, kazao je Bošković.

Dragan Adžić Adzic adžić rukomet Foto: MONDO/Gordana Bojanić

Čelne funkcije u klubu su popunjene, a sada je glavno pitanje šta će

biti sa šefom stručnog štaba!?

Postoji opcija da Dragan Adžić na kraju sezone napusti klub, a tu opciju je nezvanično saopštio izvor nove uprave portalu “Udruženje sportskih novinara Crne Gore”. Adžov odlazak je povezan sa odlaskom Boškovića sa mjesta predsjednika, pošto su kumovi.

Međutim, bivši predsjednik ŽRK Budućnost je ostao blizu kluba, pa su i šanse Adžića da ostane na klupi “plavih” porasle.

Tagovi:
Sve vijesti