Sajovci osuđeni na po godinu i pet mjeseci zatvora

Autor:

Pripadnici SAJ-a Boro Grgurović i Goran Zejak osuđeni su danas u podgoričkom Osnovnom sudu na po godinu i pet mjeseci zatvora zbog prebijanja Milorada Mija Martinovića 24. oktobra 2015. godine

Sajovci osuđeni na po godinu i pet mjeseci zatvora Foto: Mondo/ Goran Sivački Ilustracija

Tu presudu je danas izrekla sutkinja podgoričkog Osnovnog suda Nada Rabrenović.

Oni su tako osuđeni zbog mučenja i nanošenja teških tjelesnih povreda, dok su oslobođeni za oštećenje Martinovićevog vozila.

Tokom postupka nije utvrđeno ko su ostali pripadnici te policijske jedinice koji su tukli Martinovića 24. oktobra 2015. godine nakon razbijanja protesta DF.

Tužiteljka Danka Ivanović Đerić je u završnim riječima kazala je da je svim sprovedenim dokazima potvrđeno da su Grgurović i Zejak sa, i dalje nepoznatim osobama, brutalno pretukli Martinovića.

Ona je predložila da se prilikom odmjeravanja kazne sagledaju pored uobičajenih olakšavajućih i otežavajućih okolnosti i te da su okrivljeni kao policijski sužbenici primijenili nedozvoljenu i nesrazm jernu primjenu sile za koju nema zakonskih opravdanja.

Istakla je da bi izricanje blaže kazne moglo doprinijeti “razvijanju jedne negativne moralne klime u društvu”.

Branilac optuženih Zdravko Begović tražio je da Grgurović i Zejak budu oslobođeni optužbi usljed nedostatka dokaza. On je zamolio sutkinju Rabrenović da odluku donese “hladne glave”, prenose Vijesti.

Sve vijesti