Šutanovac dao ostavku, ali ostaje u DS

Autor:

Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac podneo je danas ostavku na to mesto, ali ostaje u DS.

0
A- A A+
ilustracija Foto: Mondo/Goran Sivački ilustracija

On je rekao na otvorenom delu sednice Glavnog odbora DS, da je već 21 godinu u borbi za demokratske vrednosti i ne namerava da ustukne.

Prema njegovim rečima, odluka o ostavci nije motivisana pritiscima na koje je tokom bavljenja politikom navikao, već iz osećaja odgovornosti za rezultat koji je DS ostvario na izborima.

SNS "razvalio" u Beogradu, debakl DS!

On je rekao i da je Aleksandar Vučić izabrao svoje protivnike na nedavno održanim izborima te da je DS namerno zaobiđena da joj se ne bi davalo na značaju.

"SNS je na izborima imala dva protivnika, a mi 22", rekao je Šutanovac na otvorenom delu sednice Glavnog odbora te stranke.

On je dodao da DS nije stvorena "da se bavi komunalnim problemima kao i da misija te stranke nije okončana niti je njena vizija ostvarena".

"Naša lista je bila najbolja koju smo u skorije vreme kandidovali ali nismo uspeli da je promovišemo i rezultati su takvi kakvi su. Pokazalo se da je istina ono što smo govorili sve vreme, a to je da samo slaba DS garantuje opstanak ove vlasti.Zato smo bili meta pet godina,a li nema predaje, okrećemo novi list", rekao je Šutanovac.

On je osvrnuo i na finansijsku situaciju u stranci za koju kaže da je izuzetno teška, da je vraćeno preko 80 miliona dinara duga, a da je taj dug faktički, ipak, smanjen samo za 15 miliona.

Pljušte ostavke posle izbora, sad i u DS!

Kako je istakao, DS ne može da upravlja nijednom opštinom u Beogradu i Srbiji, izuzev u Paraćinu, i u koaliciji u Šapcu i Gadžinom Hanu.

Šutanovac nije želeo da ocenjuje da li je odluka da ne ulazi u širu predizbornu koaliciju dobra ili ne, ali je rekao da ona očigledno nije motivisala birače.

Kao pozitivno, istakao je činjenicu da je DS kampanju za lokalne izbore završila bez dugova, a kampanja je po njemu vođena skromno zbog "preko 30 miliona dinara dugovanja medijima, još od parlamentarnih izbora 2016. godine".

On je pozvao da se na sednici glavnog odbora javi osoba koja je u javnost tokom kampanje iznela finansijski izveštaj DS, jer je, kako kaže, taj potez bio "pucanje u kolena", kako njemu, tako i stranci u celini.

Na kraju, Šutanovac je istakao da nema dilemu da je DS najbolja stranka "koja će se brzo oporaviti", te dodao da ne poziva nikoga na odgovornost i da će u skladu sa statutom voditi stranku dok ne bude izabran drugi predsednik.

Kada bi moglo doći do izbora novog predsednika DS, nije precizirano.

Danas: Nataša Vučković naslednica Šutanovca?

Sve vijesti