Bar: Učenik tvrdio da ga je profesorica zavela!

Autor:

Učenik jedne barske srednje škole lažno je optužio profesoricu da je bila sa njim u emotivnoj vezi, piše Dan.

Bar: Učenik tvrdio da ga je profesorica zavela! Foto: MONDO/Mladen Stojović

Podgorički dnevnik navodi da je ovaj skandal školu je potresao početkom prošlog mjeseca te da je slučaj je ubrzo stigao i do barske policije, a potom i do tužilaštva.

Sve istražne radnje ubrzo su obustavljene, navodi Dan, jer nadležni nisu mogli da pronađu dokaze koji bi potvrdili priču učenika.

Prema nezvaničnim saznanjima „Dana”, učenik je tokom razgovora sa nadležnim iz škole prijavio da je u emotivnoj vezi sa profesoricom.

 Ozbiljnost ovih optužbi povećana je činjenicom da je učenik maloljetan i slučaj je odmah prijavljen barskoj policiji. Inspektori su odmah počeli istragu o ovom slučaju, a dječak je i ponavljao optužbe na račun profesorice, tvrdeći da su bili u emotivnoj vezi.

Policija je o ovom slučaju odmah obavijestila Osnovno državno tužilaštvo u Baru, koje je preduzelo istražne radnje. Nijedan od pribavljenih dokaza,međutim, nije potvrdio navode učenika.

Profesorica je dala iskaz pred nadležnim organima, tvrdeći da nikada nije bila u vezi sa učenikom. Takođe, tom prilikom je navela i motive koji su dječaka mogli da navedu da iznese lažne optužbe na njen račun.

Iz Osnovnog državnog tužilaštva u Baru „Danu” je potvrđeno da su nadležni organi postupali u ovom slučaju.

List navodi da su istražitelji došli do zaključka da je učenik najvjerovatnije zbog problema koje je imao u školi, kako bi izbjegao stroge sankcije, izmislio da je u vezi sa profesoricom. Dan piše da zasada nije poznato hoće li on zbog lažne prijave krivično odgovarati.

Sve vijesti