U klasi do 350€ ovaj telefon nudi najviše (FOTO)

I u Crnoj Gori će se prodavati P Smart model, koji će se korisnicima nametnuti svojim odličnom odnosom uloženog i dobijenog.

U klasi do 350€ ovaj telefon nudi najviše (FOTO) Foto: Promo/Huawei

 Ovaj telefon nije zamjena za Honor 7X, koji u Crnoj Gori kasni, ali i dalje je u planu njegova prodaja. Tako je, nije zamena ni za Huawei Mate 10 Lite, jer je od njega povoljniji oko 100 eura i ima nešto slabije specifikacije. Jednostavno, ovo je telefon za mlade, koji je i svestran i sposoban da odgovori na specifične zahtjeve srednjeg tržišnog segmenta i mlađih korisnika, koji u centar interesovanja stavljaju kameru, brz rad i mogućnost da koriste više aplikacija istovremeno.

Predstavljajući ovaj uređaj, kompanija Huawei je objavila da je sigurna da je i našim korisnicima predstavila savršenu kombinaciju mode i tehnologije.

Huawei P smart sadrži novo EMUI 8.0 korisničko okruženje (zasnovano na operativnom sistemu Android 8.0 Oreo) sa fokusom na Full View ekran, koji je odnosa stranica 18:9 i od ivice do ivice. Uz ekskluzivni Face Beauty algoritam, opciju za snimanje pokreta i vodeće hardverske funkcije u svom segmentu, ovaj telefon je kao stvorena za mlađe kupce.

Industrija pametnih telefona je ušla u eru displeja bez okvira. Kao moderan telefon, Huawei P smart sadrži unaprijeđen Full-HD ekran veličine 5.65 inča (14.4 centimetra), sa odnosom stranica 18:9, koji pokriva više od 76 odsto kućišta i nudi veću širinu ugla gledanja nego raniji Huawei ili modeli iz klase. Huawei P smart nudi jedinstveni One-touch Split-Screen režim rada, koji omogućava simultano korišćenje dvije aplikacije (napomena: zavisi i od svojstva aplikacija, koje sami instalirate) i nudi još više mogućnosti iskorišćenja velikog Full View ekrana.

Staklo ekrana je 2.5D zakrivljeno i savršeno uklopljeno sa metalnim ostatkom kućišta, koji dolazi u tri boje - plavoj, crnoj i zlatnoj. Ovaj telefon je fizički manji od Honor 7X telefona i lakše ga je koristiti jednom rukom. Tanko metalno kućište, ravna površina zadnje strane i tri antene vješto skrivene na gornjim i donjim djelovima smartfona, uspješno zaobilaze tradicionalni - trodjelni - dizajna kućišta, što telefon čini estetski ljepšim i kompaktnijim.

Kako bi ispunila potrebe modernih mladih korisnika, čije navike odlično poznaje, kompanija Huawei je osmislila P smart tako da ponudi dvostruku zadnju kameru od 13 MPx + 2 MPx i niz opcija za kvalitetnije i modernije fotografije. Zahvaljujući unaprijeđenoj zadnjoj kameri i dvostrukom zamućivanju slike na 16 nivoa, telefon P smart stvara bokeh efekat unaprijeđenog kvaliteta što, u kombinaciji sa velikim otvorom blende, fotografijama daje poseban osjećaj dubine.

Pored znatno veće preciznosti i brzine fokusa, njegova HD kamera se može pohvaliti i fokusiranjem u realnom vremenu, čime omogućava precizno slikanje uzbudljivih trenutaka. Ova serija sadrži Hisilicon ISP procesor sa boljim prikazom boja i smanjenim šumom, što vam omogućava da pravite dobre slike u svakoj prilici. Za kvalitetnije noćne fotografije, u Huawei P smart ugrađeno je pet grupa preciznih staklenih komponenti sočiva, koje stvaraju jasnije i čistije slike. Prednja kamera od 8 MPx omogućava i slikanje portreta, a temeljnim proučavanjem obimnih uzoraka prethodnih modela obezbjeđeno je preciznije prepoznavanje ljudskog lica i razlikovanje pola osobe koja se slika. Huawei P smart posjeduje i opciju Gesture Shot, koja vam omogućava da uslikate selfi jednostavnim pokretom ruke.

Ovaj uređaj posjeduje Kirin 659 procesor, napravljen za telefone srednjeg i boljeg kvaliteta, a karakterišu ga smanjena potrošnja energije i optimalan rad u svim uslovima, uključujući veliki broj otvorenih aplikacija. Kirin 659 razvio je i izradio Huawei, a posjeduje osam procesora (4 x 2.36 GHz Cortex-A53 za najzahtjevnije zadatke i 4 x 1.7 GHz Cortex-A53 za svakodnevno korišćenje). Ovaj čipset sadrži i Mali-T830 MP2 grafiku, pa ni moderne igre neće biti problem za ovaj smartfon.

Huawei P smart posjeduje Fingerprint 4.0 mehanizam, u okviru skenera otiska prsta pozadi, koji očitava otisak za 0.3 sekunde uz vjerovatnoću pogrešnog čitanja (FRR) manju od dva procenta i vjerovatnoću prihvatanja lažnog otiska (FAR) manju od 1/50.000. Pored toga, kompanija je na ovoj osnovi razvila dodate upotrebe senzora, kao što su navigacija na osnovu otiska prsta, slikanje i deaktivacija alarma otiskom prsta, čime je olakšano svakodnevno korišćenje telefona.

Pored toga, zahvaljujući Huawei tehnologiji vještačke inteligencije, P smart nudi više visokokvalitetnih, praktičnih scenarija za korišćenje, kao što su pomenuti One-touch Split-screen, Phone Clone, HUAWEI Share i Dual Bluetooth povezivanje, što vam omogućava da uživate u uslugama, poput onih, koje pruža lični asistent.

Dugo trajanje baterije je jedna od osnovnih prednosti gotovo svih Huawei telefona u poređenju sa ostalim proizvođačima. Kako bi se obezbijedilo duže trajanje baterije telefona sa Full View displejom u P smart ugrađena je baterija od 3.000 mAh (tipična vrijednost), koja, u kombinaciji sa tehnologijom uštede energije Inteligent Power-savig 6.0, osigurava rad Huawei P smart telefona tokom cijelog dana. Istovremeno, podržava pravovremeno otkrivanje aplikacija, koje troše mnogo energije, kao i detaljni test utroška snage i optimizaciju jednim klikom.

Huawei P Smart će koštati oko 340 eura, što ga stavlja u klasu između Honor 7X i Mate 10 Lite telefona (čije su cijene 300 i 420 eura).


Sve vijesti