Nevidljivi TV stiže i kod nas? (FOTO, VIDEO)

Samsung najavio novu QLED TV liniju, koja je u stanju da bude neprimjetna I uklopi se u okolinu!

Nevidljivi TV stiže i kod nas? (FOTO, VIDEO) Foto: Promo/Samsung

Kompanija Samsung je predstavila novu liniju QLED televizora za 2018. godinu i AV proizvoda na First Look New York događaju. Pred više od 1.000 učesnika, kompanija je predstavila najnoviju generaciju QLED televizora i nove, poboljšane funkcije, zahvaljujući kojima je gledanje televizije ljepše nego ranije (tvrdi kompanija).

Našom TV linijom za 2018. promijenili smo definiciju vizuelnog ekrana unaprijedivši ga u inteligentni ekran“, rekao je predsjednik Samsung Display ogranka kompanije Samsung, Jonghei Han. „Dizajnirana tako da se kompletno uklopi  i poboljša svakodnevni život korisnika, i uz sve to vrlo jednostavna za korišćenje, nova linija QLED televizora pruža korisnicima najbolje iskustvo gledanja“.

U okviru First Look New York događaja organizovana je i izložba za goste kako bi upoznali proizvodnu liniju 2018. i njene karakteristike uz pomoć zona i ekrana. Izložba je uključivala:

- Zonu velikog ekrana koja je predstavila unaprijeđen kvalitet slike nove Samsung linije s poboljšanom bojom i kontrastom za različite situacije, kao što su igranje igara i gledanje filmova ili utakmica. Samsung je, takođe predstavio svoj The Wall, 146 inča veliki, modularni ekran zasnovan na tehnologiji Micro LED-a, komercijalizovan za kućnu upotrebu

- Filmsku zonu sa višedimenzionalni Samsung N950 soundbar s Dolby Atmos, koji će biti dostupan kasnije ove godine. Soundbar emituje živahan, snažan okružujući zvuk i lako može da poboljša doživljaj kućne zabave

- Zonu Ambient Mode, koja je pokazala kako QLED TV redefiniše značenje „isključen“, novom tehnologijom koja TV pretvara u lijep i funkcionalan ekran koji donosi veliki broj informacija, uključujući vijesti, vremenske prilike i saobraćaj, a koji takođe može reprodukovati muziku ili se potpuno uklopiti u zid iza njega

- Novi One Invisible Connection kabl (dužine pet metara, uključen u kupovinu QLED TV-a) i 15 metara (dostupan kao opcija), sa kablom za napajanje i kablovima koji prenose podatke i signal spojenim u jedan trajni kabl - prvi put u ovoj industriji - koji korisnicima pruža mogućnost da stave TV gdje žele i kako žele, bez zapetljanih žica.

Samsung 2018 Smart TV podešavanje se može jednostavno obaviti pomoću najčešće korišćenog uređaja korisnika - njihovog mobilnog telefona, putem aplikacije SmartThings. Na događaju je pokazano i kako korisnici svojim glasovima mogu kontrolisati svoju zabavu i gledanje televizora uz uvođenje Bixby platforme na Samsung TV uređaje. Ovo je zapravo asistent, koji vam omogućava da upravljate televizorom glasom, ali na naprednijem i kompleksnijem nivou. Bixby je za sada dostupan samo na ograničenom broju jezika.

Samsungova TV linija za 2018. godinu će biti dostupna u prodavnicama tokom marta ove godine, a za više informacija o cijenama i karakteristikama Samsungove televizijske linije posjetite www.samsung.com . S obzirom na to da je početna cijena prethodne generacije QLED TV uređaja u Crnoj Gori kretala od 2.300 eura, očekujte sličnu cijenu i za nove modele.


Izvor: Image Matrix Tech

Sve vijesti