Velike prekretnice u vezi

Autor:

Početak zajedničkog života nije ništa… Ovo su stvari koje se stvarno "računaju".

0
A- A A+
ljubav, srce, volim te Foto: MONDO/Stefan Stojanović

Parovi obično "napredak" svoje veze procjenjuju u odnosu na vrijeme koje su proveli zajedno, ili u odnosu na trenutke koji su na neki način bili male prekretnice u njihovom odnosu.

Naravno, važni su početak zajedničkog živoza, vjeridba, dan kad ste nabavili kućnog ljubimca… to su sve dobri indikatori smera u kojem ide vaš odnos. Ali, postoje i naoko manje važne stvari, kojima pridajemo manje značaja, a jednako "precizno" ukazuju na ono što možete da očekujete u budućnosti vaše veze.

Evo nekih važnih "sitnica" kojima biste mogli da se radujete jer kažu - "to je to":

Prvi put kad ste oprali vaš i njegov veš u mašini, istovremeno.

Prvi put kad ste vidjeli "svakodnevni" donji veš osobe koju volite, ne one specijalne kompletiće nego onaj udobni, omiljeni veš "za po kući".

Prvi put kad ste sebi dozvolili da ne izdepilirate bikini zonu.

Prvi put kad ste vidjeli onu koju volite najviše na svijetu bez šminke.

Prvi put kad ste se posvađali oko toga na koga je red da pere sudove.

Prvi put kad ste pomenuli djecu, jednom, u budućnosti (a onda, u panici dodali "hipotetički", jer ste se uplašili kako će to biti protumačeno, i odahnuli kao nikad u životu kad ste shvatili da oboje o tome razmišljate ponekad).

Prvi put kad ste videli osobu koju volite kako plače (ali ne zbog filma, nego zbog neke ozbiljne, velike stvari). Prvi put kad ste osjetili ujed ljubomore i prećutali to.

Prvi put kad ste osobi koju volite kupili komad garderobe za rođendan ili Novu godinu, a ne nešto neutralno kao knjigu ili tako nešto.

Prvi put kad ste onoj koju volite skuvali savršenu šolju kafe.

Prvi put kad ste probali kako vaše ime izgleda uz njegovo prezime, krišom, a onda mu to priznali koji dan kasnije.

Prvi put kad ste rekli "dolaze nam sestrići" razgovarajući telefonom sa nekim, ne određujući čiji su sestrići u pitanju.

Prvi put kad ste poslali poruku koja je potpuno neromantična, jer se tiče nečeg sasvim praktičnog, kao "kupi mleko kad budeš dolazio/dolazila, nestalo je".

Prvi put kad ste zajedno odgledali epizodu neke serije i sad više ne možete da zamislite da svaku sledeću ne odgledate zajedno.

… Toliko malih "prvih puta" koji kažu - imate ono za čime svi čeznemo, a samo retki od nas nađu u životu. Radujte se tome i uživajte u ljubavi.

Sve vijesti