Izabrane najbolje aplikacije iz regiona

Autor:

Proglašeni pobjednici prvog „Regionalnog app izazova“

Izabrane najbolje aplikacije iz regiona Foto: Promo/m:tel

Kompanije Telekom Srbija, m:tel Crna Gora i m:tel BiH organizovale su regionalno finale konkursa za izradu aplikacija za mobilne uređaje - „Regionalni app izazov“. U regionalnom finalu  učestvovali su srednjoškolci,  pobjednici državnih konkursa iz Srbije, Crne Gore  i  Bosne i Hercegovine.

Zbog ujednačenosti u kvalitetu, žiri je odlučio da prvo mjesto podijele dvije aplikacije – „Solve & Share“ tima LeVel iz Gimnazije „Bora Stanković“ iz Niša i aplikacija „Move Fit“, koju je izradio tim RB Dev iz JU „28. juni“ iz Istočnog Sarajeva. Članovi oba tima otputovaće u Berlin, na jednu od vodećih IoT konferencija.

Foto: Promo/m:tel

Prilikom uručenja nagrade, generalni direktor Telekoma Srbija Predrag Ćulibrk izrazio je zadovoljstvo kvalitetom prezentovanih aplikacija. „U ime kompanije Telekom Srbija želim da istaknem da smo izuzetno ponosni na mlade ljude koji su pokazali zavidno znanje, izuzetan timski i preduzetnički  duh i volju da istraju u procesu kreiranja aplikacija koje olakšavaju komunikaciju u savremenom svijetu. Uspjeh koji je mts app konkurs postigao u Srbiji prethodnih godina inspirisao nas je da ga proširimo i van granica naše zemlje“, izjavio je Ćulibrk.

Foto: Promo/m:tel

Pored glavnih nagrada, dodijeljene su i dvije specijalne nagrade za inovativnost „Snaga inovacije – Igor Osmokrović“, timu Valanders iz Srednje elektrotehničke škole „Vaso Aligrudić“ iz Podgorice za aplikaciju „TeleTech“ i učeniku 

Sve vijesti