Uskoro direktna linija Podgorica-Barselona?

Autor:

Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić započeo je sa predstavnicima kompanije Vueling pregovore o uspostavljanju direktne avio linije Podgorica-Barselona.

0
A- A A+
aerodrom Podgorica Foto: MONDO/Predrag Vujić

  Kako je navedeno u saopštenju, na sastanku u okviru Međunarodnog foruma za razvijanje aviolinija, Orlandić je istakao da je otvaranje tržišta Španije izuzetno važno za crnogorske aerodrome, cjelokupnu privredu ali i naše građane.

"Kao što sam ranije i najavio, zauzeli smo proaktivan pristup i uspostavili smo kontakt sa kompanijama sa tržišta za koja smatramo da nijesu dovoljno otvorena. Jedno od najznačajnijih tržišta je Pirinejsko poluostrvo i imajući u vidu sve faktore, odlučili smo se da učinimo sve da dođe do uspostavljanja direktne linije Podgorica-Barselona. Predstavnici kompanije Vueling su zainteresovani da dođe do saradnje i u narednom periodu ponovo ćemo se sastati i nadam se dogovoriti tu rutu, koja će siguran sam, biti veoma uspješna", rekao je Orlandić, prenosi RTCG.

Orlandić se na Forumu koji se održava u Tbilisiju sastao i sa čelnim ljudima poljske kompanije LOT sa kojom je nedavno dogovorena linija Podgorica-Varšava.

"Avioni te kompanije će šest puta sedmično tokom ljetnje sezone slijetati na Aerodrom Podgorica, a izvršni direktor je sa sagovornicima razmatrao uslove da ta linija postane redovna", navodi se u saopštenju Aerodroma Crne Gore.

Međunarodni forum za razvijanje aviolinija, bio je prilika da se Orlandić sa saradnicima sastane i sa čelnicima brojnih evropskih aerodroma sa kojima je razgovorao o uspostavljanju saradnje u različitim oblastima.

Orlandić i direktor za razvoj aerodroma Stokholm Skavsta, Piter Hoslin razgovarali su o modelima buduće saradnje, na polju povezivanja Crne Gore i Švedske ali i u oblasti razmjene iskustava.

Na iste teme prvi čovjek crnogorskih aerodroma, kako navode, razgovarao je i sa Helenom Marten menažerkom za razvoj kompanije Svedavia, u čijem vlasništvu je 10 švedskih aerodroma.

Forum za razvijanje aviolinija održava se već 15 godine, a ove godine je okupio preko 550 predstavnika 65 aviokompanija i 250 aerodroma iz cijelog svijeta.