Uhapšen "škaljarac", rasvijetljen bombaški napad!

Autor:

Zbog sumnje da je u novembru prošle godine bacio eksplozivnu napravu uhapšen D.Ć. (33) koji se u policijskim evidencijama vodi kao član "škaljarskog klana"

0
A- A A+

 Podgorička policija sinoć je uhapsila D. Ć. (1985) koji operativno važi za pripadnika tzv "škaljarskog klana".

D.Ć. je uhapšen zbog sumnje da je u novembru prošle godine bacio eksplozivnu napravu u dvorište kuće S.T. u podgoričkom naselju Konik.

"Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica su, u sadejstvu sa službenicima Specijalnog policijskog odjeljenja i službenicima Forenzičkog centra, rasvijetlili aktiviranje eksplozivne naprave koja je bačena na porodičnu kuću S.T. u novembru 2017. godine. Tom prilikom policijski službenici su lišili slobode lice osumnjičeno za krivično djelo nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim djelom izazvanje opšte opasnosti", navodi se u saopštenjuUprave policije.

Iz Uprave policije navode da su u akciji učestvovali i službenici Specijalnog policijskog odjeljenja.

D.Ć. (33) je, navodi se u saopštenju uhapšen zbog "postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim djelom izazivanje opšte opasnosti na štetu S.T. iz Podgorice.

"D.Ć. je, kako se sumnja, 25.11.2017. godine tokom noći, bacio eksplozivnu napravu, ručnu – bombu, na terasu prvog sprata porodične kuće koja je u vlasništvu S.T. Usljed dejstva eksplozije nastala su oštećenja na kući ali nije bilo povrijeđenih lica"
, saopšteno je iz Uprave policije.

Osumnjičeni je bezbjednosno interesantno lice, a  u predhodnom periodu je  izdržavao zatvorsku kaznu zbog počinjenog krivičnog djela razbojništvo i za njim su bile raspisane dvije potjernice, nacionalna i međunarodna.

D.Ć.  će nakon kriminalističke obrade biti priveden nadležnom tužiocu zbog sumnje da je počinio dva krivična djela - nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih naprava i izazivanje opšte opasnosti.

Sve vijesti