Nosila antidoping majicu, pala na doping testu!

Autor:

Ruska olimpijka, takmičarka u bobu, Nadežda Sergejeva "pala" na doping testu. Primijećena kako nosi majicu sa natpisom: "Ja se ne dopingujem, ja sam za sport".

0
A- A A+

Četvrti slučaj dopinga tokom Zimskih olimpijskih igara u Pjončangu i drugi put da je riječ o Rusima.

Takmičarka u bobu dvosjedu Nadežda Sergejeva bila je pozitivna na doping testu. Ruska delegacija potvrdila je da je dobila nalaz Anti-doping agencije. Koristila je trimetazidin, zbog angine, iako je ovaj lijek na listi zabranjenih susptanci.

U ruskoj olimpijskoj delegaciji negiraju da je ona uzimala taj lek i navode da su pripremili odbranu. Ističu i da je prethodni uzorak, koji je dala pet dana ranije, bio negativan.

Zanimljivo, ona je pred Igre primijećena u majici sa natpisom: "Ja se ne dopingujem, ja sam za sport".

Da podsjetimo da je Rusiji kao zemlji zabranjeno da učestvuje na Zimskim olimpijskim igrama zbog dopinga tokom prethodnih Igara u Sočiju, ali je grupi sportista te zemlje (168) dozvoljeno da se takmiče pod olimpijskom zastavom.

Ovo je četvrti slučaj dopinga na Igrama u Južnoj Koreji. Najpre je nadstradao ruski takmičar u karlingu Aleksandar Kušelnicki, kome je oduzeta bronzana medalja (kao i njegovoj lijepoj supruzi, koja je kolateralna šteta), potom je pozitivan na test bio slovenački hokejaš Žiga Jeglič, a na kraju i japanski takmičar u brzom klizanju Kei Saito.  

Tagovi:
Sve vijesti