Znamo šta nećemo gledati!

Autor:

Pisac "Digitalnog ugljenika" oglasio se povodom nove sezone hit serije i mogućih novih knjiga o Takešiju Kovaču.

"Altered carbon" je SF serija koja je za samo nekoliko nedelja osvojila srca publike, i pobrala odlične kritike.

ALTERED CARBON: Naši i vaši utisci

Pisac Ričard K. Morgan, po čijoj je knjizi nastala ova serija, pričao je o mogućim nastavcima i činjenici da će serija imati pet sezona, iako knjiga postoji samo tri. Iako ne isključuje mogućnost povratka u "univerzum" Takešija Kovača, kategorički odbija da piše knjigu o njegovoj prošlosti.

"Uvek mislim da su pred-nastavci loša ideja. Jednom kada uđeš u te vode, kao da počneš da kopaš po incijalnoj inspiraciji dok od nje ne ostane ništa. Završiš tako što shvatiš da si ogolio lika u potpunosti i od njega nije ostala više ni trunka misterije," rekao je on za "Istern dejli pres".


"Pred-nastavci su eksploatacija jednog lika. Dobra priča je ona koja ostavlja nešto i mašti, u kojoj je važno i ono što nisi napisao, i ono što jesi. Mora se ostaviti prostor čitaocu da sam nešto 'dopuni'. Da bi likovi bili opčinjavajući, delovi njihove prošlosti moraju da ostanu neotkriveni," rekao je on.

Probaćemo da vam ne otkrijemo previše - u drugoj knjizi "Broken angels", Takeši je plaćenik koji odlazi u rat na dalekoj koloniji, a treća ("Woken furies") pruža uvid u njegov život pre događaja u "Digitalnom ugljeniku" dok istovremeno razvija moguću revoluciju.

Pažnja, sledi spojler ako još uvek niste odgledali "Altered carbon" do kraja!

Na samom kraju serije, Takeši se učitao u drugo telo koje nismo videli, što nagoveštava da će ga u narednim sezonama igrati drugi glumci, odnosno da više nećemo gledati Džoela Kinamana u ulozi SF antiheroja sa Harlanovog sveta.

Tagovi:
Sve vijesti