Ovo je RODITELJSKA LJUBAV!

Autor:

Roditelji švajcarskog olimpijca biciklima prešli 17.000 KILOMETARA da bi ga gledali na Zimskim olimpijskim igrama! Put im trajao GODINU dana! APLAUZ!

0
A- A A+

Godinu dana i 17.000 kilometara kasnije, sredovečni švajcarski bračni par došao je u Pjongčang na Zimske olimpijske igre.

Otac i maćeha švajcarskog skijaša slobodnim stilom 26-godišnjeg Miše Gasera napustili su svoj dom 70-ak kikometara zapadno od Ciriha, u februaru prošle godine.

Ovo dvoje Švajcaraca sjeli su na svoje bicikle sa idejom da bodre Mišu na Zimskim olimpijskim igrama u Južnoj Koreji.

I evo ih, 365 dana kasnije, posle pređenih 17.000 kilometara, 55-godišnji Gvido Uviler i njegova 57-godišnja partnerka Rita Rutiman stigli su u Pjongčang!

Na svom putu prešli su čak 20 država!

Dio njihove avanture pogledajte na Facebook stranici

"Moj sin je douvijek želio da se takmiči na olimpijskim igrama, još dok imao 4 ili 5 godina samo o tome je pričao. Najvažnije je da živi svoj san i želio sam da budem blizu njega kada ga konačno doživi", rekao je za Rojters 55-godišnji otac švajcarskog olimpijca.

Na ovoj nevjerovatnoj avanturi imali su mnogo teškoća i problema, a najteže im je, kažu, bilo dok su putovali autoputem Pamir, koji prolazi kroz istoimeni planinski masiv koji se proteže kroz nekoliko država centralne Azije (Avganistan, Uzbekistan, Tadžikistan i Kirgistan). U pojedinim djelovima puta visina kroz koju prolazi je čak 4.000 metara!

Naišli su i na problem kad su se domogli Kine. Švajcarcu nisu htjeli da izdaju vizu na granici zbog duge sijede brade?!

Morali su zaobilaznim putem, ali još nisu odustali od vožnje kroz Kinu!

"Kada budemo gledali sina, nastavićemo put kroz Južnu Koreju do Japana. Vratićemo se odatle avionom do Švajcarske, a tamo ćemo probati da uzmemo vize za Kinu, Rusiju i Mongoliju, da nastavimo avanturu", kaže Uviler i kroz osmjeh dodaje: "Znate, mi smo malo ćaknuti".  

POGLEDAJTE SNIMAK

Izvor: YouTube/Reuters/Times of Oman

Tagovi:
Sve vijesti