Vučić o priznanju Kosova: Više papira sam pocepao

Autor:

Predsednik Srbije govorio je večeras o o spekulacijama o podeli Kosova, pravno obavezujućem sporazumu EU, ubistvu Olivera Ivanovića, o kampanji Albanaca kada je voz sa natpisom "Kosovo je Srbija" krenuo na Kosovo.

0
A- A A+
vučić kosovo Foto: Mondo/Stefan Stojanović, Mario Milojević

Komentarišući spekulacije o podeli kKosova i pravno obavezujućim sporazumima EU o priznanju Kosova,Vučić je rekao: " Više papira sam pocepao, donesu mi i kažu "nemoj Aleksandre da se ljutiš."

"Misle Vučić je dovoljrno politički jak, ajde da ga nateramo da on to nekako prizna, a mi ćemo da vidimo šta možemo Srbiji da damo", pojasnio je predsednik Srbije.

 "Ja ću svakao izaći hrabro sa predlogom, ali to neće biti predlog "dragi Albanci prepuštamo vam sve", nego kompromisni predlog, najavio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić i upozorio "da ćemo imati zamrznuti konflikt", ukoliko druga strana to ne bude želela.

On je u emisiji "Ćirilica" televizije Hepi predočio i da je cela akcija povodom ubistva Olivera Ivanovića usmerena samo na otimanje severa Srbima.

Sve što rade, nemojte da vam pričam kako se privode svedoci, objasnio je Vučić i naglasio da je više puta razgovarao sa Ivanovićem i da je znao za "njihove sukobe na severu, političke i ne samo političke".

Odgovarajući na pitanje urednika NIN Milana Ćulibrka da li je Ivanović preneo BIA informacije ko mu preti, Vučić je rekao i da su svi znali za sukob Ivanovića i "gospodina Radojičića".

Ne znam tog Radojičića, možda je bio na nekom sastanku na Kosovu na kojem sam bio i ja, rekao je Vučić.

On je naveo da sukob Radojičića sa Ivanovićem postoji od 2000. godine i procenio da je taj čovek verovatno znao da će biti prvi na kojeg će uperiti prstom.

Vučića brine što se istraga ne sprovodi u svim pravcima, već samo kako bi nekome odgovarala.

Ne odbacujem krivicu nijedne strane, bio Srbin ili Albanac, naglasio je Vučić i ponovio da nema sumnje da se sve radi kako bi se sever oteo Srbima. Koliko su stranci terali političare bliske Oliveru – kaži da su to Srbi uradili. Suguran sam da će jednog dana da kažu, I Milena će reći. Sve sa ciljem da se odvoji sever Kosova. Zašto su odjednom uhapšeni policajci Srbi?", upitao je predsednik Srbije.

BRUTALNA KAMPANJA SA VOZOM

Vučić je podsetio i na incident sa vozom na kojem je bio natpis "Kosovo je Srbija."

"Tako je krenula brutalna kampanja sa vozom koji nije ni ušao na teritoriju KiM. To sam čuo od Marka (Đurića) kada ja gostovao na "Pinku." Nisam hteo da bude Srbija na stubu srma, ali ni da nipodištavam trud Marka i ostalih. Rekao sam da zaustave voz. i to uradimo na 60 km od Mitrovice.Oni su tog dana poslali obične policijske jedinice, a onda i specijalce sa 17 oklopnih vozila i to pod stranom zaštitom. Sa ciljem da pošalju još", naglasio je predsednik i dodao da je zvao sve, i Angelu Merkel da im objasni zašto to radimo.

 "Rekao sam – imate sat vremena da povučete policiju Inače ćemo da regujemo. I opet su svi zapadni mediji pisali o vozu koji niko nije video. Je li voz kosove je Srbiji strašniji od svakodbevnih napisa “Kosovo je nezavisno.” Albanci koriste svaku priliku da uđu na sever", zaključio je predsednik Srbije

Sve vijesti