Podgorica: Oduzeto oružje,droga,municija,vozila...

Autor:

Četiri lica lišena su slobode nakon što je policija prilikom pretresa na dvije lokacija pronašla i oduzela osam komada vatrenog oružja, veća količina municije, vozila, droga i ostale stvari i predmeti

Službenici CB Podgorica su, preduzimajući planske aktivnosti usmjerene na rasvjetljavanje najtežih krivičnih djela, kao i rješavanje krivičnih djela nastalih kao posljedica sukoba OKG, izvršili pretrese 13 stanova, vlasništvo slijedećih lica: V.B. (33), A.M. (39), M.M.(38), R.R. (39), Ž.P. (43), V.I. (21), D.I. (23), L.Č. (23), I.S. (23), S.Đ. (21), A.M. (32) i A.I. (25), svi  iz Podgorice. Pretresi stanova i drugih prostorija su izvršeni u koordinaciji sa nadležnim tužiocem, a nakon pribavljanja naredbi od strane nadležnog sudije za istragu.

"Navedene aktivnosti su rezultirale pronalaskom sljedećih predmeta i stvari: četiri  pištolja, automatska puška, revolver, ručna bomba M 75, veća količina municije različitog kalibra za različitu vrstu oružja u ilegalnom posjedu, više PVC  kesa i paketića sa biljnom i praškastom  materijom za koju se sumnja da je opojna droga, pmv marke „Mercedes E 5 AMG“, pmv marke „BMV“ serija 5, dva lap topa, fantomka, nož – skakavac, vaga za precizno mjerenje, drobilica, pakovanje tzv. rizli, bejzbol palica, 16 mobilnih telefona i šest sim kartica. Svi oduzeti predmeti i stvari će u daljem toku postupka biti predmet odgovarajućih vještačenja", navodi se u saopštenju.

O događaju su obaviještena nadležna tužilaštva u Podgorici čiji tužioci su naložili da se slobode liše pomenuti V.I, L.Č. i I.S, kao i lice M.S. (18) koji je brat I.S. i kojem kako se sumnja pripada pronađena opojna droga.

Protiv ovih lica su podnijete tri krivične i jedna prekršajna prijava. Konkretno, protiv V.I. je nadležnom tužiocu podnijeta krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Protiv L.Č. je podnijeta krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok je protiv I.S. podnijeta krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija kao i prekršajna prijava zbog prekršaja iz oblasti zloupotrebe droga.

"Službenici Sektora kriminalističke policije su takođe danas, postupajući shodno prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici izvršili pretrese na lokacijama koje koriste tri lica – B.B. (30) iz Danilovgrada, I.I. (41) iz Podgorice i Đ.M. (46) iz Podgorice. Od Đ.M. su oduzeta dva pištolja marke CZ 99, kalibra 10 i 9mm, i 27 komada municije, za koje posjeduje oružne listove čiji su rokovi važenja istekli. Protiv njega će nadležnom Sudu za prekršaje biti podnijeta prekršajna prijava zbog prekršaja koji se odnosi na posjedovanje oružja za koje nije produžavao dozvole, kao i zbog uvreda koje je uputio na račun policijskih službenika i države. Oružje će biti predmet vještačenja u Forenzičkom centru", navodi se u saopštenju.

Sve vijesti