Nad Bečanovićem do smrti vršen pritisak?

Autor:

Ratka Bečanović iz Nikšića, majka pokojnog Nemanje Bečanovića (24), ponovo je uputila poziv tužilaštvu i istražnim organima da do detalja ispitaju smrt njenog sina.

Nad Bečanovićem do smrti vršen pritisak? Foto: MONDO/Nikoleta Vukčević

  Nemanja Bečanović je preminuo 11. aprila 2016. godine u Kliničkom centru u Podgorici od povreda koje je, kako je konstatovano u obdukcionom nalazu, sam sebi nanio iz vatrenog oružja.

U nekoliko navrata je njegova porodica optuživala rukovodstvo nikšićkog Centra bezbjednosti, odnosno sadašnjeg savjetnika ministra policije Milovana Pavićević i načelnika CB-a Milorada Žižića tvrdeći da su, kako prenosi Dan, zataškavali ključne činjenice o tom događaju. Više državno tužilaštvo je, ocjenjujući da policija u Nikšiću kao ni Pavićević ni Žižić nisu počinili nijedno krivično djelo koje se goni po krivičnoj dužnošću, obustavilo je istragu o postupanju istih.

Bečanovićeva majka je ispričala za Dan da su oni podnijeli krivičnu prijavu protiv N.N. lica, a ne protiv Pavićevića i Žižića. U prijavi koju su podnijeli tužilaštvu kazala je da su jasno naveli činjenice da su dva lica na Nemanju prije njegove smrti vršile pritisak i prenosile mu prijetnje koje mu je neko drugi upućivao. Ta dva lica su, kako je kazala Bečanović za Dan, navodno ispitana u policiji, a jedno od tih lica kazalo je u policiji da je spornog dana boravilo u kući, što kako ona navodi nije istina, jer je ona svjedok da je boravilo u njihovom naselju.

Bečanovićeva tvrdi da sa razlogom sumnja u obdukcijski nalaz kojim je potvrđeno da je njen sin izvršio samoubistvo i dodaje da je tražila suočavanje i sa nekoliko inspektora iz nikšićkog CB-a, ali joj ni to nije dozvoljeno.

U konstatacije iz nalaza u potpunosti sumnja, jer, kako je kazala za Dan, nisu opisane svježe ogrebotine koje je Nemanja imao na desnoj ruci, a svaki detalj je morao biti unešen, kao i svaka promjena na njegovom tijelu.

Porodica je poručila da neće odustati od istine sve dok ne budu ispitana lica koja su u policiji ali i u tužilaštvu i prijavi označena kao osobe koje su vršile konstantan pritisak na njihovog sina, prenosi Dan.

Ratka Bečanović iz Nikšića, majka pokojnog Nemanje Bečanovića (24), ponovo je uputila poziv tužilaštvu i istražnim organima da do detalja ispitaju smrt njenog sina.

Sve vijesti