Pozdravljam odluku CG da pošalje vojsku na Kosovo

Autor:

Generalni sekretar NATO-a, Jens Stoltenberg, pozdravio je danas odluku Crne Gore da pošalje pripadnike crnogorske Vojske u misiji KFOR na Kosovu.

0
A- A A+

  Upitan kako komentariše kritike Beograda na odluku Crne Gore da pošalje vojnika u misiju KFOR-a, Stoltenberg je kazao da „Crna Gora odlučuje“.

„Crna Gora je odlučila da pošalje svoje trupe u našu misiju KFOR na Kosovu. Pozdravljam to. Imamo blisko partnerstvo sa Srbijom. Mislim da je za NATO bitno imati blisko partnerstvo sa Srbijom“, rekao je Stoltenberg na konferenciji za novinare nakon prvog dana sastanka ministara odbrane država članica NATO.

On je podsjetio da je sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao u sjedištu NATO-a i da se sa njim sastao i u Beogradu.

„Nema kontradiktornosti između toga da imamo Crnu Goru kao punopravnu članicu, a u isto vrijeme razvijajući snažno partnerstvo sa Srbijom“, kazao je Stoltenberg.

On je rekao da NATO poštuje odluku Srbije da ne teži članstvu u Alijansi.

„Ali pozdravljamo odluku Srbije da radi na blisijem partnerstvu sa NATO“, kazao je Stoltenberg.

On je ocijenio da su u NATO-u veoma zadovoljni doprinosom Crne Gore Alijansi.

Stoltenberg je kazao da je veoma dobro imati Crnu Goru za „stolom“.

„Imati Crnu Goru za stolom pokazuje snagu Alijanse. Mi imamo sada 29 saveznica. I imati među njima Crnu Goru predstavlja doprinos stabilnosti i miru u tom dijelu Evrope, zapadnom Balkanu“, poručio je Stoltenberg.

Tagovi:
Sve vijesti