DRAMA Prištine: "Srpski tenkovi krenuli na Kosovo"

Autor:

Prištinski sajt Zeri se poigrao s živcima građana Kosova, jer je objavio dramatičnu informaciju da Srbija šalje tenkove na granicu s Kosovom.

0
A- A A+
tenk, tenkovi, ulica, ulice, beograd, trka, trka za mir, trkači, Foto: Mondo/ Stefan Stojanović Ilustracija

Uz tekst je priložen i video-snimak srpskih tenkova koji se kreću od Preševa do administrativne linije/graničnog prelaza u selu Mučibaba, na granici sa Gnjilanom, javlja Sputnjik.

Kako ruski medijski servis saznaje, tenkovi Vojske Srbije jesu pokrenuti, ali ne zbog godišnjice takozvanog nezavisnog Kosova, već je reč o tehničkim zborovima u većim gradovima Srbije zbog proslave Dana državnosti Srbije.

Defile gardista, počasna paljba...Srbija slavi!

Naime, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije nizom manifestacija obeležavaju Sretenje — Dan državnosti Srbije, koji se proslavlja u znak sećanja na Sretenje 1804. godine, kada je podignut Prvi srpski ustanak i počelo oslobođenje od Turaka, i isti datum 1835. godine, kada je donet prvi moderni ustav Srbije.

Uoči Sretenja, 14. februara, pripadnici Vojske Srbije organizovali su u Subotici, Jagodini, Boru, Petrovcu na Mlavi, Loznici, Užicu, Paraćinu i Prijepolju taktičko-tehničke zborove na kojima je građanima prikazan deo naoružanja i vojne opreme, koja uključuje i tenkove.

Tagovi:
Sve vijesti