Bajernu u Gelzenkirhenu ne treba novčanik!

Autor:

Bavarci su iz Rura već "ukrali" mladog veznjaka Leona Gorecku, ali prema pisanju nemačkih medija on neće biti jedini.

Nakon što su u prethodnih nekoliko sezona redovno obilazili "supermarket" na "Vestfalenu", Bavarci su otišli da provere šta ima u "komšiluku" i veoma brzo Šalkeu napravili ono što su godinama radili njihovim ljutim rivalima u Dortmundu...

Pokupili su najbolje što imaju!

Novi član Bajernatrebalo bi da postane ofanzivni vezista Maks Mejer (22), koji će, kao i Gorecka, na "Alijanc Arenu" doći kao slobodan igrač.

Ključnu ulogu u transferu Mejera, koji je odbio ponude Arsenala i Liverpula, imao je sportski direktor Hasan Salihamidžić, pošto je uspeo da ubedi mladog veznjaka da zajedno sa Goreckom, pojača redove tima iz Minhena.

Navijači Šalkea su "na nož" dočekali vest o prelasku Gorecke u Bajern, ali ovaj transfer će ih možda još više zaboleti, pošto je Mejer ponikao u klubu.Trebalo bi napomenuti da je i Manuel Nojer svojevremeno došao u redove bavarskog giganta iz Gelzenkirhena, a to mu navijači na "Feltins areni" nikad nisu oprostili.

Ono što takođe sigurno zabrinjava navijače "kraljevsko-plavih" jeste činjenica da se nastavlja trend odlaska najboljih igrača nakon isteka ugovora.

Šalke su kao slobodni igrači napustili Džoel Matip (Liverpul), Sead Kolašinac (Arsenal), Klas Jan Huntelar (Ajaks), Erik Čopo Motig (Stouk), Sidni Sam (Bohum), Kristijan Fuš (Lester), Felipe Santana (Krasnodar), Kevin Prins Boateng...

Tagovi:
Sve vijesti