Najbolja PlayStation igra ikad

Od kada se PlayStation pojavio na tržištu izdate su 5.103 igre, a ovo je lista najboljih.

0
A- A A+

PlayStation konzola debitovala je 3. decembra 1994. godine - pre 23 godine i ostala jedna od omiljenih konzola ikad. Zanimljivo je da se sajt Ranker upravo ovih dana odlučio da napravi listu omiljenih igara baš te, originalne PlayStation konzole.

Prema oceni ovog sajta najbolja igra za PlayStation konzolu ikada je ostvarenje iz 1999. godine, Driver, a odmah za njim i naslednik, Driver 2. Jedan drugi sajt, koji je objavio ovu listu, LADBible, uporedio je Driver igre sa igrama Skyrim, Grand Theft Auto i Red Dead Redemption igrama, kojima je bio preteča, zbog sistema otvorenog sveta i istraživanja, po kojima su ovi naslovi poznati. I poznati sajt IGN je svojevremeno u svojoj oceni Driver igre napisao da ne postoji ništa što može da priđe ni blizu onome što Driver nudi. Ocena igre je bila 9.7, a uopšten komentar o igri je - zapanjujuće dobra.

Skinite prašinu sa svog starog ljubimca i zaigrajte igre iz videa gore, koje će vas vratiti u doba malo opuštenijeg i, dozvolićemo sebi to da kažemo, pravog gejminga :) Ako nemate staru legendu, pozabavite se emulatorima, isplatiće se ;)

A možete da krenete i na pijacu i uzmete PlayStation na kilo, kao što smo mi - PROČITAJTE!

Izvor: Video Detective

Top 20 najboljih PlayStation igara svih vremena:

1. Driver i Driver 2
2. Digimon World 2003
3. Dreams
4. Pop’n Music 2
5. Pop’n Music: Animation Melody
6. 1xtreme
7. 2Xtreme
8. 3, 2, 1... Smurf! My First Racing Game
9. 3D Baseball
10. 3D Bouncing Ball Puzzle
11. 3D Fighting School
12. 3D Lemmings
13. 3D Shooting Tsukuru
14. 3D-kaleidoscope Baby Universe
15. 3x3 Eyes: Kyuusei Koushu
16. 3x3 Eyes: Tenrinougenmu
17. 3xtreme
18. 4-4-2 Soccer
19. 4th Super Robot Wars Scramble
20 4x4 World Trophy.

Neki se neće složiti sa ovom listom, ali, kako kažu na sajtu Ranker, vodili su se igrivošću, originalnošću i uspehom svih objavljenih igara.


Izvor: Gameboy Tester

Sve vijesti