Gruevski kuka:Dođe mi da u sudu zatražim "fotelju"

Autor:

Bivši premijer Makedonije Nikola Gruevski izjavio je danas da toliko često dolazi na suđenja u krivični sud u Skoplju, da počinje da se oseća kao da ide na posao.

0
A- A A+

"Toliko često me pozivaju u sud (na suđenje) da počinjem da se osećam kao da idem na posao i dođe mi da zatražim kancelariju i platu", rekao je Gruevski posle današnjeg ročišta u jednom od slučajeva u kojim je optužen.

Gruevski je optužen u više slučajeva Specijalnog tužilaštva: za prisluškivane razgovore, i za druga krivična dela koja je počinio za vreme dok je bio premijer, za šta tvrdi da su politički procesi.

Gruevski se povlači sa čela VMRO DPMNE

On se prošle sedmice požalio sudiji da nije fer što je, kako je rekao, svaki dan na ročištu.

"Svaki dan sam na suđenju. Ovo nije fer, totalna farsa, maltretiranje. Sledeće sedmice u tri različita predmeta imam svaki dan ročište, od ponedeljka do petka", rekao je Gruevski.

On je rekao da se istovremeno premijeru Zoranu Zaevu, njegovom dugogodišnjem političkom protivniku, na dva meseca zakazuju ročišta, u slučaju koji je pokrenut dok je Gruevski bio na vlasti.

"Pritom ponekad kad ne znaju kako da se odloži ročište, sam tužilac traži način da se to uradi, moli da se odloži", rekao je Gruevski.

Sve vijesti