Popović: Uživam gledajući Jokićev valcer

Autor:

Trener San Antonija uporedio je srpskog centra sa legendarnim Džordžom Gervinom.

Nije tajna da Greg Popović ima posebno mjesto u srcu za neameričke igrače.

Francuz Toni Parker i Argentinac Manu Đinobili godinama su činili "Veliku trojku" San Antonio Spursa sa Timom Dankanom, a kroz Popovićev tim je u poslednje tri decenije prodefilovao veliki broj stranaca, od Žarka Paspalja krajem 80-ih do Paua Gasola, Žofrija Lovernja i Davisa Bertansa, koji sada igraju za "mamuze".

Popularni "Pop" prošlog mjeseca je posle utakmice protiv Sakramento Kingsa javno izrekao komplimente Bogdanu Bogdanoviću, a nakon poraza u Denveru u noći između utorka i srijede, imao je šta da kaže i o Nikoli Jokiću.

"Uvijek uživam gledajući ga. Donekle me podsjeća na Džordža Gervina po načinu na koji se kreće. Izgleda kao da na terenu igra valcer. Dobar je šuter i dodavač, jednostavno je veoma pametan i tehnički obučen igrač", rekao je Popović.

Jokić je u pobjedi nad San Antoniom stigao do 10. "tripl-dabla" u NBA karijeri.

"Prvo sam bio agresivan i tražio načine da poentiram, a kada su počeli da me udvajaju, samo sam išao na ekstra pas. Bila je to laka utakmica za mene", prokomentarisao je Jokić.

Neće uopšte biti iznenađenje ako jednog dana Jokić i(li) Bogdanović obuku dres Spursa. Samo je pitanje da li će Popović tada još biti trener, s obzirom na to da je nedavno proslavio 69. rođendan i da mu ugovor ističe ljeta 2019.

Izvor: Youtube/FreeDawkins

Tagovi:
Sve vijesti