Pretresi u Podgorici, tri osobe uhapšene

Autor:

Policija je jutros u Podgorici izvršila pretres na pet lokacija koje koriste bezbjedonosno interesantna lica i tom prilikom uhapsila tri osobe.

1
A- A A+
Policija, auto policije, teambuilding Foto: MONDO/Nikoleta VukčevićPrilikom pretresa oduzeta su dva pištolja u ilegalnom posjedu, 332 komada municije raznog kalibra (od čega 60 komada od automatske puške), 44 inicijalne kapisle, sporogoreći štapin, nož, dvije palice, pancir, vojni opasač i tablete.

Policija je pretresala prostorije koje koriste G.R. (37), M.R. (32), M.R. (35), D.K. (53) i njegov sin M.K. (24) i V.K. (48), svi iz Podgorice.

"Prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi G.R. (37) u Podgorici policijski službenici su pronašli pištolj u ilegalnom posjedu marke „Crvena Zastava“, cal 7.65 mm, sa okvirom, 28 komada pištoljske municije, pribor za čišćenje, vojni opasač i gumenu palicu. Prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi M.R. (32) u Podgorici policijski službenici su pronašli 44 komada inicijalnih kapisli, sporogoreći štapin, 128 komada municije raznog kalibra, lovački nož, gumenu palicu, kosovski pasoš na ime drugog lica i metalnu kutiju sa dvije tablete nepoznate sadržine", saopšteno je iz policije.

"Pretresom stana i drugih prostorija koje koristi D.K. (53) i njegov sin M.K. (24) u Podgorici pronađen je pištolj marke „M88“, cal 9 mm, i 175 komada municije raznog kalibra od čega 60 komada municije od automatske puške. Prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi bezbjedonosno interesantno lice V.K. (48) u Podgorici policijski službenici su pronašli pancir i puščani metak", saopšteno je iz policije.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se M.R (32), G.R. i D.K. liše slobode i da mu se u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, privedu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Tužilac se za V.K. i M.R. (35) izjasnio da nema elemenata bića krivičnog djela.


Sve vijesti