Oslikali Dječju bolnicu, dogovorili nove projekte

Autor:

Gradonačelnik Podgorice dogovorio sa profesorima i studentima Fakulteta Vizuelnih umjetnosti Univerziteta Mediteran oslikavanje prostorija Centra za podršku djeci i porodici, budućem Domu za stare, dnevnim centrima za stare.

Šest studenata specijalističkih studija Fakulteta Vizuelnih umjetnosti Univerziteta Mediteran oslikali su 400m2 prostorija Dječje bolnice u Podgorici.

Tim povodom studentti, njihova mentorka prof. mr Marija Džoganović i dekanicom Fakulteta doc. dr Anđelom Jakšić Stojanović, sastali sa gradonačelnikom Podgorice Slavoljubom Stijepovićem i predstavnicima uprave Grada kako bi razmotrili buduće oblike saradnje.

 „U ime Gradske uprave i svoje lično ime želim da izrazim zahvalnost studentima na humanom gestu oplemenjavanja prostora Dječje bolnice. Na taj način doprinijeli ste da našim najmlađim sugrađanima sa zdravstvenim problemima dane provedene u ovim prostorijima učinite što je moguće prijatnijim. Impresionirani smo vašom idejom, iskazanim radom, trudom, zalaganjem i talentom“, poručio je tom prilikom Stijepović.

Sagovornici su se saglasili da bi slični projekti mogli da se realizuju u prostorijama Centra za podršku djeci i porodici, budućem Domu za stare, dnevnim centrima za stare.

Buduća saradnja odnosila bi se i na organizovanje kreativnih slikarskih radionica za pripadnike najranjivijih grupa u okviru pomenutih institucija, ali i JU Centru za rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci, Kancelariji za mlade, JU Dnevnom centru za djecu i omladinu sa teškoćama u razvoju, itd.

Studenti su iskazali interesovanje i za sprovođenje kampanje za udomljavanje napuštenih kućnih ljubimaca trenutno smještenih u Prihvatilištu koje funkcioniše u okviru gradskog preduzeća Čistoća.

Radi se o društveno odgovornom ponašanju koje može poslužiti kao uzor drugima u Crnoj Gori. Ovo je samo početak, privi od, nadam se, niza sličnih aktivnosti“ naglasila je dekanica  Jakšić Stojanović.

Tagovi:
Sve vijesti