Sve o novoj AMG "kocki"

Autor:

Jedan od najcenjenijih "mercedesa" stiže u Ženevu i u najjačoj verziji

Sajam automobila u Detroitu bila je prilika da se premijerno prikaže nova G klasa, a samo dva meseca kasnije, na Sajmu u Ženevi, svet će upoznati i najjaču verziju "G-wagena", onu sa značkom AMG-a.

"Obična" G klasa

Čuveni "kockasti mercedes" je novom generacijom omogućio putnicima najviši mogući komfor, kao i veliku primenu modernih tehnologija. Ono što proizvođač posebno izdvaja jeste da terenske karakteristike nisu nimalo umanjene u odnosu na prethodne generacije.

Unutrašnjost je vizuelno pretrpela daleko veće promene. Putnici imaju više mesta u novim sedištima. Prednja sedišta mogu da greju, hlade i masiraju putnike, dok je za putnike pozadi čak 15 centimetara više prostora za noge. Tu je i novi, daleko napredniji info-zabavni sistem, kao i digitalna instrument tabla.

AMG G63 verzija donosi dorađenu karoseriju sa izmenjenom prednjom maskom, modifikovanim oslanjanjem, a posebno sportskim izduvima, koji vire ispod zadnjih vrata. Točkovi kod ovog "sportiste" idu do prečnika od 22 inča.

Pogledajte kompletnu galeriju:

Kabinski prostor je dodatno skockan, a posebno se ističu AMG sedišta i volan, čiju je osetljivost moguće podešavati u dva moda "Comfort" i "Sport".

Mercedes-AMG G63 ispod haube krije 4-litarski biturbo V8 motor sa 585 "konja", koji se prebacuju na sve točkove preko 9-stepenog AMG Speedshift TCT menjača.

Ubrzanje do "stotke" iznosi samo 4,5 sekunde, što je impresivan podatak na vozilo teško 2,5 tona i ne baš aerodinamičnog izgleda. Maksimalna brzina je elektronski ograničena na 240 km/h. Prema Mercedesovim merenjima, AMG G63 troši u proseku 13,2 litra na 100 kilometara.

Prodaja novog "AMG G-wagena" počinje u drugoj polovini godine.

Krenite s brojanjem para, iako još nije poznata cena.

Sve vijesti