Oskarovac režira seriju o Balkanu

Autor:

Reditelj koji je nagrađen Zlatnim globusom i Oskarom za najbolji strani film 2011. godine, režiraće seriju "Uspeh" - prvu seriju u ovom regionu koju će producirati HBO.

0
A- A A+

Danis Tanović proslavio se debitantskim filmom "Ničija zemlja", za koji je dobio Oskara i Zlatni globus za strani film 2011. godine.

Serija "Uspeh" je višeslojna drama fokusirana na snažne likove, za koju scenario potpisuje Marjan Alčevski, jedan od pobednika konkursa HBO Adrija "First Draft".

"Već dugo dobijam materijale i ponude za snimanje serija za koje mislim da su ovom trenutku zanimljivije i inovativnije od igranih filmova, ali nijedna me dosad nije zaintrigirala. Međutim, scenario Alčevskog je sjajno napisan i zaista se radujem što je HBO prepoznao kvalitet i ponudio mi saradnju", kaže Tanović za "Kurir".

O seriji

Troje potpunih neznanaca povezaće nesrećan splet okolnosti, kad pokušaju da pomognu žrtvi nasilja i kako posledice njihovih dela počinju da im se uvlače u svaki aspekt života, ti obični ljudi različitog porekla odlučuju da ponovo uspostave kontrolu nad svojim životima. To je gorka oda gradu Zagrebu.

Sve vijesti